Rent a car Cluj – ce trebuie să știi atunci când închiriezi o mașină

Ești în vizită în Cluj și ai nevoie de o mașină pentru deplasări? Sau, poate, chiar locuiești în zonă, dar mașina ta personală nu este funcțională o perioadă? Poți rezolva liniștit toate problemele drumurilor zilnice dacă vei închiria o mașină în cele mai bune condiții. Poți afla, în continuare, tot ce trebuie să știi dacă ai nevoie să apelezi la servicii rent a car Cluj.

Închiriază, doar în baza unui contract 

 

O firmă serioasă îți va pune la dispoziție un contract standard care va acoperi majoritatea clauzelor referitoare la închirierea mașinii. Vor fi incluse: perioada de închiriere, tariful zilnic, garanția, zona în care te vei putea deplasa cu mașina, precum și tipul de asigurare de care beneficiază vehiculul.

Va trebui să achiți și o garanție

Pentru că mașina în sine reprezintă o valoare destul de mare și din cauză că accidentele auto sunt foarte frecvente, firma care îți închiriază autoturismul trebuie să se asigure că vei fi precaut la volan. La returnarea mașinii, dacă aceasta va fi în condițiile în care a fost preluată, garanția se va înapoia în totalitate.

Folosește autovehiculul doar în scopurile din contract

În niciun caz, mașina închiriată nu va putea fi folosită pentru transportul de persoane contra cost sau de marfă.

Inspectează mașina 

Deși o firmă serioasă ar trebui să îți închirieze o mașină în stare impecabilă, înainte a prelua mașina asigură-te că nu există zgârieturi, componente lipsă, avarii sau orice alte situație care ți-ar putea fi imputate la returnarea sa. În cazul în care vei găsi detalii necorespunzătoare, solicită o altă mașină sau un proces verbal în care să fie menționate toate aceste daune.

Atenție la combustibil 

Atunci când conduci o mașină care îți este străină, durează ceva până te familiarizezi cu toate detaliile. De aceea, asigură-te că ai citit pe talon ce tip de combustibil folosește vehiculul și acordă o atenție sporită, atunci când alimentezi. 

Mașina nu va putea fi condusă de altă persoană

Atât contractul de închiriere cât și asigurarea mașinii vor fi încheiate pe numele tău. Este interzis să permiți altcuiva să conducă mașina pe toată perioada închirierii. În caz contrar, vei putea fi nevoit să plătești eventualele daune pe care le va suferi aceasta.

Caută o companie de încredere

Ca și în cazul altor servicii pe care le achiziționezi, și în cazul închirierii unei mașini este bine să cauți recomandări de la clienți mulțumiți. Află care sunt condițiile contractuale oferite de mai multe firme, care sunt costurile și, în urma unei analize minuțioase, alege cea mai bună variantă. Evită firmele care au costuri mult sub prețurile pieței sau care oferă mașini în stare de funcționare îndoielnică.