Serviciu de tractări auto Iași sau remorcare pe cont propriu?

Când se întâmplă un eveniment nefericit, este uneori necesar să apelați la un serviciu de tractări auto pentru a transporta mașină la un garaj sau la un mecanic în scopul de a fi reparată. Dar cum remorcați mașina? Care sunt regulile de urmat?

Alegeți echipamentul potrivit pentru tractări auto Iași

Este important să alegeți echipamentul potrivit pentru remorcarea unui autoturism pentru a evita orice risc de deteriorare a mașinii remorcate. Frânghiile și lanțurile ar trebui interzise, ​​deoarece distanța dintre cele două mașini nu este menținută și riscă să se ciocnească.

Trebuie să utilizați o bară de remorcare care poate deplasa un vehicul defect fără griji. Pentru a vă cupla mașina, există 3 tipuri de bare de tracțiune:

 

Bară standard: este cea mai cunoscută pentru că este ușor de utilizat. Are două cârlige, fiecare cârlig de remorcare este atașat de inelul fiecărei mașini.

Bară pliabilă: leagă cele două mașini împreună. Este adesea folosită atunci când mașina avariată și vehiculul de tractări auto nu sunt la aceeași înălțime. Este deosebit de ușor de transportat după utilizare.

Bară telescopică: vă permite să gestionați distanța dintre cele două mașini. Oferă o rezistență mai bună decât bara pliabilă.

Este important să se adapteze alegerea barei de remorcare la greutatea vehiculului defect. Această greutate variază în funcție de modelul mașinii. Vehiculul de tractări auto din Iași trebuie să fie întotdeauna mai greu decât autoturismul defect remorcat. Acest lucru este necesar pentru ca vehiculul să aibă suficientă putere pentru a tracta mașina și mai ales pentru a putea frâna ambele mașini. Greutatea totală a celor două mașini nu trebuie să depășească 3,5 tone pentru o persoană cu permis de categorie B.

Ce lumini de semnalizare ar trebui să aprindeți?

Este important să aprindeți luminile de avarie ale vehiculului de tractări auto și pe cele ale vehiculului remorcat. Acest lucru vă permite să semnalați altor utilizatori că în prezent tractați o mașină și astfel evitați coliziunile.

Restricții și sfaturi legate de tractări auto în județul Iași pe cont propriu

Înainte de a merge la un service sau la un mecanic, asigurați-vă că vehiculul tractat este cu frâna de mână eliberată complet.

Pentru a beneficia de un serviciu de platformă tractări auto iași, vi se vor aplica unele restricții:

Viteza maximă autorizată este de 50 km / h. Aceasta înseamnă că nu puteți merge pe autostradă și că trebuie să utilizați banda de urgență, deoarece riscați să fiți lovit de alte mașini. Trebuie avut grijă să nu depășiți viteză legală.

Mișcările bruște trebuie evitate pentru a nu provoca coliziuni între cele două mașini foarte apropiate. Prin urmare, evitați frânarea bruscă, chiar dacă aveți un sistem de frânare bun.

Când virați, trebuie să scoateți luminile de avarie pentru a activa schimbarea de direcție în scopul semnalizării mișcărilor dumneavoastră celorlalți utilizatori de pe drum.

Dacă aveți dificultăți la tractare pe cont propriu în caz de avarie a mașinii, puteți apela și la un serviciu de tractări auto profesionist care se ocupă de transportul vehiculelor. Acest tip de seriviciu are mașini cu semiremorcă care pot merge oriunde, chiar și acasă. Acest lucru vă va scuti de bătăi de cap la remorcare, dar va avea și un cost pe măsură.