Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor confortabil

Știm prea bine că, deseori, modul în care te trezești dictează starea generală de pe parcursul unei întregi zile. Dacă în dormitor planează o atmosferă relaxantă, revigorantă, acest lucru poate avea un impact major asupra vieții tale zilnice și te poate ajuta să ai un somn calitativ și să-ți încarci bateriile pentru următoarea zi.

Însă dormitorul înseamnă, de fapt, mult mai mult. Acesta ar trebui să fie o încăpere în care să te poți detașa de stresul acumulat de-a lungul unei zile lungi, un loc în care să te relaxezi și să te simți confortabil întotdeauna. Fiind un loc intim, ar trebui să fie încăperea care să poată reda cea mai mare parte din personalitatea ta.

Descoperă câteva sfaturi pentru amenajarea unui dormitor confortabil și special!

1.      Mobilierul

Când vine vorba de procesul de amenajare dormitor, mobilierul are impactul cel mai mare. Acesta dictează tonul unei camere, nu doar din punct de vedere estetic. Mobilierul ar trebui să aibă dimensiuni reduse, dar în același timp să rămână confortabil, pentru a nu ocupa tot spațiul din cameră. Alege un pat îndeajuns de mare, două noptiere plasate în părțile laterale și, eventual, o mică bibliotecă în care să poți așeza televizorul și câteva accesorii pentru estetică. Mobila trebuie plasată strategic, fără a oferi impresia de aglomerare.

2.      Lenjeria de pat

De asemenea, lenjeria de pat reprezintă un alt criteriu pe care ar trebui să îl iei în considerare. Pentru a conferi dormitorului unitate cromatică și compozițională, alege o lenjerie care să se potrivească restului camerei și să se asorteze cu acele culori care predomină. Aceasta trebuie să fie în raport cu dimensiunile unei saltele pat pentru a se așeza cât mai bine, fără să se șifoneze sau încrețească atunci când te așezi pe ea.

3.      Accesoriile

Accesoriile sunt esențiale pentru a imprima un anumit stil camerei. În funcție de ceea ce îți dorești, alege accesorii care să se încadreze într-un anumit stil: clasic, tradițional, modernist sau minimalist. Ar trebui să știi de la început în ce registru de stil ai dori să-ți încadrezi dormitorul, deoarece acesta ar trebui să urmeze design-ul întregii locuințe. Tendințele actuale urmăresc îmbinarea mai multor stiluri caracteristici, cum ar fi modernismul și minimalismul. De asemenea, culorile efervescente, vii sunt la mare căutare.

4.      Iluminatul

Simpla reglare a modului în care este iluminat dormitorul poate face o diferență uriașă în ceea ce privește nivelul general de confort al camerei. Alegerea unei lumini blânde, calde în detrimentul luminilor puternice, amplasate deasupra patului reprezintă opțiunea cea mai bună. Utilizarea de becuri cu lumină ajustabilă este cea mai bună soluție, deoarece oferă control total asupra nivelurilor de luminozitate, iar utilizarea abajururilor ajută la dispersarea acesteia.

Dormitorul este locul în care ar trebui să te simți întotdeauna relaxat și în care, după o zi lungă la serviciu, să te poți retrage cu drag. De fapt, este printre cele mai importante camere ale unui cămin, deoarece aici ar trebui să te învăluiască un sentiment de intimitate, căldură și pace interioară.