Sfaturi pentru o ținută business mereu impecabilă

Hainele pe care le purtăm la birou pot fi de multe ori cartea noastră de vizită. Tocmai de aceea, este esențial ca toate ținutele tale office să fie impecabile și întreținute corespunzător. Așa că iată câteva sfaturi care te pot ajuta să obții întotdeauna un look business impecabil.

Spală-ți hainele corect

Dacă ai în garderoba ta haine office de culoare închisă, ar trebui să te asiguri că le întreții în mod corespunzător. Spre exemplu, pantalonii de culoare închisă ar trebui spălați de fiecare dată pe dos, pentru a proteja culorile. De asemenea, atunci când îți speli hainele de birou, ar trebui să setezi o temperatură mai joasă, de 30 de grade Celsius, care să nu favorizeze decolorarea acestora. Iar după spălare, evită stoarcerea puternică a hainelor, deoarece acest lucru le-ar putea deteriora calitatea.

Nu uita că există și piese vestimentare în garderoba ta office pentru care nu este indicată spălarea la mașină. Tocmai de aceea, pentru curățarea și întreținerea corectă a sacourilor și a rochiilor office, îți recomandăm să optezi pentru servicii de spălătorie și curățătorie la Spălatoria Germană.

Ai grijă la călcarea hainelor

Dacă vrei ca hainele tale de birou să arate întotdeauna impecabil este important să îți modifici anumite obiceiuri privind tehnicile de călcat. În primul rând, ar trebui să verifici de fiecare dată eticheta fiecărui produs, pentru a știi exact cum poți să calci fiecare tip de țesătură. Spre exemplu, o cămașă din bumbac se calcă întotdeauna înainte de a fi uscată complet, pentru a putea elimina mai ușor cutele formate și părțile șifonate. De asemenea, în cazul cămășilor confecționate din materiale mai sensibile, ar fi indicat ca acestea să fie călcate pe dos sau să fie acoperite cu un alt strat de țesătură. Iar dacă vrei să te asiguri că ținutele tale de birou arată impecabil, poți opta întotdeauna pentru un serviciu de călcătorie profesional. Astfel hainele tale nu vor mai fi deloc șifonate și nici nu vor mai avea cute inestetice.

Evită uscarea hainelor la soare

Cu siguranță ai câteva cămăși albe preferate în garderoba ta, însă, ar trebui să eviți uscarea acestora în lumina directă a soarelui. În general, soarele poate îngălbeni hainele albe și le poate face să arate mai vechi decât sunt. Tocmai de aceea, ar fi bine să le iei de pe uscător sau de pe sârmă, imediat ce s-au uscat.

Folosește un detergent delicat

Pentru ca hainele tale de birou să fie întotdeauna imaculate ar fi indicat să le speli de fiecare dată după două purtări. Nu lăsa transpirația să deterioreze țesăturile, pentru că în timp, sarea și grăsimea de pe corp pot provoca apariția petelor galbene la subraț, iar astfel, cămășile și rochiile tale de birou nu vor mai putea fi purtate.

De asemenea, în cazul hainelor deschise la culoare este recomandat să folosești un detergent delicat, care să nu conțină înălbitori. O altă variantă ar fi folosirea unui detergent biologic, acesta având în compoziția sa enzime și agenți de strălucire, care îți vor face hainele să arate ca noi.

Îndepărtează rapid petele

Întotdeauna se pot întâmpla diverse accidente la locul de muncă, iar dacă ți-ai pătat din greșeală cămașa sau sacoul cu cafea, cerneală sau ulei, ar trebui să acționezi imediat asupra petei, pentru a o îndepărta eficient de pe țesătură. Spre exemplu, pentru petele de transpirație, poți încerca acasă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă călduță, care va elimina rapid petele galbene, de pe țesătură.  Iar dacă ți-ai pătat rochia cu înghețată sau cu sucul unui fruct, aplică imediat pe pată un jet de apă rece. În schimb, în cazul petelor de cafea, poți prepara acasă o soluție eficientă pe bază de oțet alb, detergent de vase și apă călduță, care va acționa rapid și va îndepărta murdăria din țesătură.

Așadar, secretul unei ținute impecabile de birou constă în modul în care ai grijă de garderoba ta. Felul în care îți speli hainele, detergentul pe care îl utilizezi și modul în care îți usuci și îți calci ținutele poate avea un impact vizibil asupra pieselor office din garderoba ta.