Topul celor mai cumpărate ginuri

Ginul continuă să se afle în preferințele consumatorilor de băuturi alcoolice, distileriile din lumea întreagă producând acest distilat vechi de secole și imprimându-i particularități locale de gusturi și arome.

În acest articol îți spunem care sunt cele mai cumpărate ginuri și te invităm să le savurezi fie acasă, fie la restaurantul tău preferat.

Tanqueray este unul dintre cele mai bine vândute ginuri din lume și un exemplu superb (și accesibil) al categoriei “London dry gin”.

Expresia emblematică combină arome strălucitoare de ienupăr și citrice în proporții egale, făcând din acest brand o alegere ideală pentru cocktailuri.

Incolor, cu note pline de cedru, ienupăr și lămâie și influențe de flori delicate, Tangueray are un finish (postgust) lung, stilat și echilibrat.

Datând din anii 1860 când James Burrough a început să distileze gin la Londra, Beefeater este obținut printr-un proces aparte care prevede înmuierea plantelor aromatice în alcool neutru de cereale timp de 24 de ore înainte de distilare.

Beefeater a definit standardele “London dry gin” și continuă să impresioneze noi generații de consumatori grație gustului său aparte, un mix armonios de coajă de portocală, migdale, violete și coriandru.

Pentru iubitorii consacrați de gin, varianta Beefeater 24 are un profil unic de aromă și inspiră un rafinament aparte, rezultat al combinării a nu mai puțin de 12 plante atent selecționate, printre care ceaiul verde chinezesc și ceaiul japonez Sencha.

Plymouth Gin a fost produs la istorica distilerie “Black Friars” încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Amestecul de plante, care include ienupăr, coajă de lămâie și rădăcină de angelică, creează un distilat simplu, dar aromat, potrivit pentru aproape orice cocktail pe bază de gin.

Pentru cei aflați în căutarea unui sortiment mai intens, ginul Plymouth Navy Strength are un gust bogat, rezultatul uniunii dintre ienupăr, semințe de coraindru, citrice și lavandă.

Bombay Sapphire este un gin lejer, omniprezent, produs de peste 40 de ani din aceleași zece plante aromatice, atent selecționate. Infuzat cu vapori de plante ca ienupărul, lemnul dulce și migdalele, Bombay Sapphire oferă un finish (postgust) proaspăt, care se simte de îndată ce termini de savurat gustul echilibrat de condimente exotice și influențe florale.

Pentru cocktailuri colorate și creative, Bombay Sapphire Bramble Gin conține arome naturale de mure și zmeură, proaspăt culese. Fără adaos de zahăr, acest sortiment de gin își dezvăluie cel mai bine aromele când este servit cu apă tonică, gheață și un strop de lămâie.

Cunoscut ca ginul preferat al scriitorului Ernest Hemingway, Gordon este simplu, reconfortant și accesibil ca preț, perfect pentru un Martini Gin în orice ocazie. Cu note intense de ienupăr și influențe de lămâie, coriandru și angelică, Gordon’s Dry Gin este distilat în trei etape pentru a păstra puritatea ingredientelor folosite.

O abordare nouă a rețetei originale, Gordon’s Sicilian Lemon Gin conține o doză generoasă de lămâie vibrantă, alături de tradiționalele boabe de ienupăr.

Bogat în prospețimea fructată conferită de citricele mediteraneene, acest gin este alegerea potrivită pentru cocktailuri răcoroase de vară.

Pe finebar.ro, magazin de băuturi fine, găsești ginuri de calitate, produse în toate colțurile lumii și potrivite oricărei ocazii.