Sifon pardoseala – o solutie simpla pentru o gama larga de beneficii

Ce este un sifon pardoseala?

Sifonul pentru pardoseala este acel sistem special construit pentru scurgerea apei. Indiferent de dimensiuni sifonarea este verticala. Se pot monta la dusuri, bai, terase (balcoane) si nu numai. Sifonul este format din urmatoarele componente constutitive:

Setul pentru sifon pentru pardoseala contine in pachet urmatoarele componente:

  • Capacul de otel inoxidabil cu sau fara acoperire ceramica.
  • Cadrul din otel inoxidabil.
  • Rama din otel inoxidabil.
  • Sifonul din otel inoxidabil cu garda hidraulica antimiros, foarte usor de demontat si sita pentru par rezidual.

Ideea sifonului in pardoseala este una excelenta. Acum 40 – 50 ani in blocurile tip cutie de chibrit ale comunismului, ele se faceau la partea extrema a unui perete, fara ideea de etanseitate, mirosurile erau libere sa iasa fara nici un control…

Baia era inundata de mirosurile pestilentiale a orice a avut locatarul neinspiratia sau necesitatea sa foloseasca. Indiferent de cat de ampla era ideea de curatenie asupra sifonului, nu era nimic care sa poata facilita un tranzit al apei fara probleme.

Mizeria avea atunci capacitatea sa iasa cumva la suprafata, intr-o spuma alba, sa inunde pardoseala cenusie mereu rece, de ciment a baii… Daca aveti repulsii amare doar folosindu-va imaginatia sau amintirile – cam cum credeti ca arata realitatea perceputa in acei anii de 23 de milioane de romani?

Socialism versus capitalism? Sifonul “comunist” vs. sifonul “capitalist”

Pentru cei nostalgici aduceti-va aminte ca nu era totul vorba de mancare. Era ideea ca nu gaseai piese de schimb pentru cam nimic. Pentru cumpararea unui sapun Cheia iti pierdeai ore la o coada.. Pentru o solutie de curatare a baii, a sifonului era chiar mai greu.

Nu exista gratar cu siteme antimiros sau pentru curatarea parului rezidual. Parul rezidual avea de multe ori “capacitatea” de a infunda canalizarea… Gratarul era cu un “design” de trei linii paralele, infundate la vreo doi mm de pardoseala, o placuta de fonta de 10*10 cm. Urat, disgratios, infect, inutil.

In ultimii ani am primit sau gasit si altceva. Sifoane de pardoseala care nu numai ca nu erau confectionate dintr-o fonta oribila de un cenusiu murdar, ci am gasit un otel inoxidabil de o calitate fenomenala, de calitate si durabilitate europeana certificata de resortul competent in materie, mai precis una poloneza, sisteme de impiedicare a mirosului sa se scurga la baie, par care nu a trebuit sa ne infunde canalizarea…

Temperaturi care nu au putut ataca otelul inoxidabil, pretul absolut convenabil, garantia de 5 ani, gratare ale sifoanelor pardoseala de forme interesante, cu o grafica absolut impresionanta, faurite din puncte si dungi pentru ca baia sa nu fie un loc disgratios, ci unul in care sa iti petreci cu placere totala, intimitatea, caldura, satisfactia adusa de “biciuirea” apei.

Dimensiuni ale sifonului pardoseala

In functie de necesitatiile utilizatorului dimesiuniile dispozitivului sifon pardoseala sunt cuprinse intre 100 x 100 mm si 200 x 200 mm. Inaltimea minima este de 65 mm. Inaltimea pana la flansa este de 65 mm. Mai mici evident decat rigolele dar tot atat de eficiente.