Simartis anunță finalizarea proiectului: “Cercetare și dezvoltare, calificare, certificare, testare și pregătire de lansarea comercială a proiectului „Platforma de Servicii pentru Conectivitate Inteligentă 5G / IoT – eSIM, OTA – HTTP, DM – IoT”

28 noiembrie 2023

SC SIMARTIS TELECOM SRL, furnizor pe piața globală de telecomunicații, cu sediul în municipiul București, strada Intrarea Amzei nr. 5, et. 2, ap. 3, sector 1, anunță finalizarea proiectului ,,Cercetare și dezvoltare, calificare, certificare, testare și pregătire de lansare comercială proiect ,,Platforma de servicii pentru Conectivitate Inteligentă 5G/IoT – eSIM, OTA – HTTP, DM – IoT”, cod SMIS 130057, în baza contractului de finanţare nr. 38/221_ap2/05.06.2020, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Organism Intermediar pentru POC Axa Prioritară 2 – „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Obiectiv specific 2.2. „Creşterea contribuţiei sectorului TIC pentru competitivitatea economică”, Acţiunea 2.2.1 „Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”.

În perioada iunie 2020 – noiembrie 2023, Simartis a derulat proiectul cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014–2020. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 11.510.475,66 RON, cu asistență financiară nerambursabilă de 7.598.358,66 RON.

Obiectivul general reprezintă  cercetarea, proiectarea și implementarea unei platforme de management a dispozitivelor compatibile eSIM denumit eSIM RSP, precum și actualizări funcționale, cu elemente inovative pentru platformele OTA SIM și Device Management.

Rezultatele obținute: Simartis a obținut în procesul de Acreditare de Securitate pentru Managementul Abonamentelor (SAS-SM) de către Asociația GSM (GSMA), prima certificare pentru ecosistemul eSIM RSP. În paralel, au fost implementate și versiuni actualizate tehnologic și functional ale platformelor complementare OTA SIM și Device Management pentru a servi ecosistemului eSIM.

Clienții operatori telco din toată lumea vor beneficia prin implementarea eSIM RSP dezvoltat de Simartis, de cel mai înalt nivel de securitate operațională și interoperabilitate în deplină conformitate cu Standardul SAS-SM v3.2 și cerințele consolidate de securitate SAS v9.2.

[Constantin Nechita, Director Produse Simartis]: “Prin know how-ul și prin efortul susținut al echipei, am transformat proiectul eSIM RSP în realitate. Proiectul eSIM nu a reprezentat doar o complexă realizare tehnică, ci și o dovadă a capacității noastre de a rămâne în prima linie a inovației în industrie. Vom continua să punem accentul pe inovație pentru a atinge și depăși așteptările clienților noștri, pastrând angajamentul nostru de a oferi excelență și inovație.“

Locația de desfășurare a proiectului: Satul Gulia, Comuna Tărtășești, Strada Pădurea cu Tei nr. 13, județul Dâmbovița

Date de contact:

Persoană contact: Voiculescu Alexandru (Administrator Simartis Telecom SRL)

email: global.info@simartis.com, adresa web: www.simartis.com

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României