Solidari cu Ucraina: Magazinul de echipamente foto-video Photosetup lansează o serie de workshop-uri pentru a veni în sprijinul refugiaților ucraineni

În contextul evenimentelor actuale din Ucraina, magazinul de echipamente foto-video Photosetup vine în ajutorul refugiaților ucraineni prin organizarea unor workshop-uri gratuite, însă care vor încuraja donațiile către campaniile umanitare ce au drept scop ajutorarea acestora. Criza refugiaților din Ucraina reprezintă o problemă de interes major, care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi, de aceea Photosetup îi îndeamnă pe toți să nu rămână indiferenți la suferința populației ucrainene, care trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Astfel, magazinul de echipamente foto-video se alătura efortului colectiv național, de strângere de fonduri pentru susținerea refugiaților din Ucraina.

Workshopuri pentru pasionații de fotografie

Vor fi lansate o serie de workshopuri gratuite, cu prezență fizică, în cadrul cărora pasionații de fotografie vor avea parte de o experiență de învățare diferită, bazată pe practică. Mai exact, aceștia vor putea experimenta cele învățate de la specialiștii din domeniu, cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație oferite. Aceste workshopuri de tip “hands-on” vor permite fiecărui participant să interacționeze cu cele mai noi tehnologii, dobândind astfel, noi cunoștințe, dar și perfecționându-și abilitățile. Totodată, aceștia vor avea șansa să interacționeze, să socializeze, dar și să dăruiască, respectiv să se implice, pentru că doar împreună putem oferi acea speranță de care cu toții avem nevoie în această perioadă.

“Criza războiului din Ucraina ne afectează și ne îngrijorează și pe noi, însă cel mai mult ne impresionează criza refugiaților din Ucraina. Miile de femei care și-au luat rucsacul în spate și copiii în brațe și și-au părăsit casele, țara și locul drag pentru a se feri din calea războiului din Ucraina. Familii destrămate, copii orfani. Acea tristețe de pe chipul copiilor și disperarea de pe chipul mamelor refugiate din Ucraina, sunt greu de privit. Implicarea noastră a tuturor le poate oferi o speranță refugiaților din Ucraina și orice ajutor, oricât de mic, le va fi de folos.” – website oficial Photosetup.

Cum te poți implica

Participarea la workshop-uri va fi gratuită, însă pentru a fi solidari cu populația din Ucraina, dar și pentru că locurile sunt limitate la un număr de 15 participanți pentru fiecare workshop, prioritate vor avea cei care fac dovada unei donații pentru o campanie de strângere de fonduri ce are drept scop ajutorul refugiaților ucraineni. Suma donată rămâne la latitudinea fiecăruia, poate fi și o sumă simbolică, mult mai important fiind scopul. Înscrierile se pot face pe website-ul oficial Photosetup, acolo unde doritorii vor trimite și dovada conform căreia au realizat o donație. De asemenea, pentru fiecare workshop aceștia sunt îndemnați să facă o nouă donație, precum și cei de la Photosetup susține – “Un workshop nou, o nouă donație!”. 

Unde să donezi

Poți dona orice sumă dorești, pe orice platformă unde este organizată o strângere de fonduri în scopul ajutorării refugiaților. În cazul în care nu știi unde ai putea dona, specialiștii Photosetup au pregătit câteva platforme sigure pentru care poți opta precum: Crucea Roșie Română, Speranță pentru Ucraina, Romanian United Fund sau UNICEF. Alege să fii mai bun, să donezi și pregătește-te pentru primul workshop practic cu un model, care va avea loc pe data de 18 martie, pe tema Introducere în Fotografia de Studio. Acesta va avea o durata aproximativă de 3 ore în care vei putea testa echipament Canon de ultimă generație, dar și utiliza blițuri de studio, lumină continuă sau alte accesorii dedicate, sub îndrumarea unui fotograf profesionist. Mai multe workshop-uri cu diferite tematici vor fi anuntațe în următoarele zile.