Soluţii gratuite și comerciale pentru lucru de la distanţă de la Cisco şi Datanet

În contextul pandemiei de Covid-19, munca de la distanţă este esenţială pentru continuitatea activităţii.

Cisco Webex este o soluţie profesională de colaborare, foarte utilizată la nivel global, soluție ce conține și o versiune gratuită care din luna Martie este disponibilă în România. Orice societatate sau organizaţie cu până la 100 de  utilizatori poate utiliza acum Webex gratuit pentru a asigura lucrul de la distanță.

Organizaţiile care au cerinţe mai mari de număr de participanţi, de funcționalităţi şi securitate pot folosi versiuni comerciale ale Cisco Webex. Datanet Systems, partener Cisco Gold specializat la nivel Master în Comunicații Unificate Cisco, vă poate pune rapid în funcțiune un sistem eficient și securizat de colaborare, pentru ca angajaţii companiei să lucreze de acasă.

Versiunea gratuită Cisco Webex

Dacă doriţi să eliminaţi riscurile transportului în comun şi prezenţei la birou, Cisco Webex este cel mai simplu mijloc prin care echipele rămân conectate și informaţia circulă rapid. Webex este un serviciu cloud şi rulează pe orice dispozitiv: laptopuri, desktop-uri, telefoane mobile şi tablete. Poate fi accesat atât din browser (Chrome, Edge, Firefox etc) precum şi prin aplicaţii dedicate.

Versiunea gratuită a Webex permite conectarea a până la 100 de participanţi, derularea unui număr nelimitat de întâlniri virtuale, calitate video HD, 1 GB de stocare în cloud precum şi funcţionalităţile esenţiale de videoconferinţă şi colaborare. Utilizatorii comunică prin voce şi video, pot partaja ecrane şi conţinut (ex. fişiere, prezentări), iar discuţiile pot fi înregistrate şi arhivate. Întâlnirile se planifică ușor printr-un calendar cu indicatori de prezenţă care arată disponibilitatea colegilor pentru o interacţiune. Comunicația e criptată AES la 256 de biţi, iar versiunea dispune de suport online gratuit din partea Cisco.

Contractarea serviciului este simplă, accesaţi pagina  Free Cisco Webex şi vă înregistraţi cu o adresă email pentru a deschide un cont. Setarea serviciului durează câteva minute.

Soluții IT complete și sigure pentru lucrul de la distanță

Pentru companiile cu cerinţe mai ridicate de număr de participanţi, de funcționalitate şi securitate, Datanet recomandă versiunile plătite ale Cisco Webex. Folosind unul din planurile plătite (Starter, Plus şi Business) utilizatorii pot personaliza spaţiul virtual de lucru iar spaţiul de stocare atinge 5GB. Discuţiile beneficiază de transcriere automată, ceea ce simplifică modul de căutare a informaţiilor. Versiunile superioare oferă portal de administrare și integrare cu Microsoft Active Directory.

Pentru companiile care au nevoie de un nivel ridicat de securitate pentru lucrul de la distanță, experţii Datanet Systems recomandă o soluție completă, alcătuită din Cisco Umbrella, împreună cu next generation firewall Cisco ASA, Cisco AnyConnect VPN și Cisco Duo. Umbrella verifică la nivel DNS fiecare cerere emisă de angajați prin Internet și blochează accesul dacă destinația prezintă un risc de securitate. Cisco ASA și AnyConnect asigură acces VPN criptat, prin Internet, la aplicațiile companiei și Cisco Duo efectuează autentificarea multifactor a angajaților.

Inginerii Datanet vă asigură implementarea rapidă a unui sistem comercial  Cisco Webex și integrarea lui cu soluţii premium de securitate. Datanet este partener certificat Cisco Gold şi una din cele mai experimentate companii din tară în soluţii de colaborare.

Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi la adresa sales@datanets.ro .