Spray pentru urs – cum funcționează și cât de eficient este?

În timpul unei drumeții montane, dar nu numai, te afli într-o zonă unde te poți întâlni cu un urs. De aceea, o soluție bună înainte de a merge pe traseu este să te familiarizezi cu regulile de siguranță și cu posibilitățile de apărare eficientă, inclusiv un spray autoapărare împotriva urșilor, a căror eficiență poate ajunge până la 9 metri.

Cum te poate ajuta un spray împotriva urșilor?

Un spray urs se caracterizează în primul rând prin putere mare și rază lungă de acțiune și este eficient atât împotriva urșilor, cât și animalelor sălbatice sau câinilor agresivi. Aceste două caracteristici permit utilizarea unei astfel de măsuri pentru autoapărare eficientă. Nu merită să pariezi pe soluții ieftine și disponibile pe scară largă în acest caz. Ele nu sunt dedicate acestui tip de amenințare.

Raza efectivă de acțiune a gazului este de până la 9 metri, care este o distanță suficientă pentru a te apăra. De asemenea, este de remarcat faptul că un recipient de aceste dimensiuni poate fi ușor plasat într-un buzunar, rucsac sau chiar într-o husă specială ce poate fi achiziționată separat. Acest spray nu ocupă mult spațiu și crește foarte mult sentimentul de securitate.

Puteti cumpara un Spray impotriva ursilor pe: MagazinVanatoare.ro sau pe Articole-Vanatoare.ro !

Detalii:

Spray extrem de puternic importiva ursilor, animalelor salbatice si cainilor agresivi.
Foarte bun de avut la indemana atunci cand iesi in natura si nu numai!
Recipient sub presiune.
Protejati-l de efectele razelor de soare si nu-l expuneti la temperaturi mai mari de 50 grade.
Nu-l aruncati in foc si tineti-l departe de accesul copiilor.

Cum sa folosesti spray-ul:
Sprayul contra ursului este proiectat sa fie utilizat cu o singura mana.
Asezati degetul aratator prin inel si degetul mare pe parghia de actionare. Trageti parghia inspre spate pentru armare.
Apasati parghia cu degetul mare, pulverizati timp de 3 sec inspre ochii animalului si veti crea o bariera cu ajutorul spray-ului intre dumneavoastra si animal.
Opriti si evaluati situatia, directia din care baie vantul precum si alti factori si pulverizati din nou daca este nevoie.

Raza de actiune: 6-9 m
Volum: 150-300 ml