Stimularea productivității: 5 suplimente naturale eficiente

 

Oricui i se poate întâmpla să treacă prin anumite perioade nefaste, caracterizate de scăderea randamentului la job. Orice ai face, lucrurile ies total pe dos, nu te mai poți concentra așa cum trebuie, iar când șefii te iau la ochi, situația devine și mai complicată. Cauzele sunt diverse, dar nu ne vom concentra astăzi asupra lor, preferând să îți prezentăm câteva suplimente naturale bio, care să te ajute să devii mai productiv și să treci ușor peste astfel de situații.

Ceai verde

Se numără printre produsele naturale cu cele mai bune recomandări, având beneficii multiple, printre care se numără și stimularea creierului. Această calitate se datorează unui compus numit L-theanina, care s-a dovedit eficient în cazul persoanelor cu anxietate sau aflate în pragul depresiei.

De asemenea, în urma altor studii, s-a confirmat că același compus din ceaiul verde îmbunătățește capacitatea de concentrare și mărește capacitatea cognitivă. Prin urmare, ceaiul este exact produsul de care ai nevoie dacă vrei să te concentrezi mai bine asupra taskurilor de la birou și să asimilezi mai ușor informații importante.

Ginkgo Biloba

Vorbim de un alt supliment natural, despre care este imposibil să nu fi auzit măcar întâmplător, până acum. Ginkgo Biloba este o plantă originară din China, de la care se folosesc în mod special frunzele. Seva acestora conține flavonoizi și terpenoide – două substanțe cu efecte benefice asupra creierului. Astfel, flavonoizii acționează asupra neuronilor din creier, îmbunătățind considerabil memoria și capacitatea de învățare. În același timp, terpenoidele au capacitatea de a reduce efectele stresului resimțite pe plan psihic, stimulând totodată circulația sângelui la nivel cerebral, ceea ce duce la o mai bună oxigenare a creierului.

În concluzie, extractul de Ginkgo Biloba te ajută să treci peste perioadele de stres și ajută creierul să își reia funcțiile cognitive la capacitatea sa maximă.

Lăptișor de matcă

Este un produs apicol cu un conținut foarte mare de vitamine, proteine, carbohidrați și minerale, toate indispensabile derulării proceselor metabolice din organism. Lăptișorul de matcă este secretat de albinele din stup pentru a-și hrăni regina, făcând obiectul a numeroase studii care i-au probat calitățile, și au atestat că este benefic și pentru consumul uman.

Dacă oboseala este cauza lipsei tale de formă, lăptișorul de matcă te ajută să te redresezi, fiind un bun energizant datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Totodată, anumite substanțe din compoziția sa îmbunătățesc memoria și sporesc capacitatea de concentrare, fiind și un bun stimulator pentru atenția distributivă.

Brahmi

Originară din India, dar fiind răspândită și în zonele umede de pe toate cele șase continente, această plantă este folosită de multă vreme în medicina ayurvedică, pentru eliberarea de stres și reducerea anxietății. Proprietățile sale au fost studiate și în laborator, iar oamenii de știință confirmă că brahmi, cunoscută și sub denumirea de Bacopa monnieri, este un supliment benefic pentru creier.

S-a dovedit că mărește capacitatea de memorare, îmbunătățind totodată acest proces, ajutându-te să asimilezi ușor mai multe informații. Totodată, brahmi te ajută să gândești mai limpede, să faci raționamente și calcule mentale exacte.

Alge și ulei de pește

Acestea sunt cele două surse principale de acizi grași Omega 3, care se împart în două categorii – DHA și EPA. Cercetătorii au stabilit că aproximativ un sfert din grăsimea din creier este formată din acizi grași Omega 3 DHA, fiind astfel evident că este nevoie să se asigure permanent organismului un aport de Omega 3. Acizii tip DHA ajută la îmbunătățirea memoriei, a proceselor cognitive și a timpului de reacție.

În același timp acizii de tip EPA îmbunătățesc starea psihică, generând optimism și alungând anxietatea sau depresia.

Fiind vorba de suplimente alimentare, toate aceste produse se eliberează fără prescripție de la medic, însă înainte de a le comanda este bine să ceri și sfatul unui specialist.