Studio videochat: “Modelele noastre de top fac încasări de peste 20.000 dolari lunar”. Ce este freemium, conceptul care a devenit tot mai popular pe scena videochatului

 

În prezent, mii de studiouri de videochat sunt deschise în România, și nu mai puțin de 100.000 de femei și bărbați au ales să lucreze în acest domeniu, în ultimii ani. Pentru a atrage cât mai multe modele, studiourile de videochat oferă contracte cu toate avantajele incluse, bonusuri și tot mai multă libertate de exprimare. Așa a luat naștere și conceptul freemium – prin care modele au ocazia de a se afilia cu site-uri de încredere la nivel mondial și care poate duce la câștiguri de mii de euro săptămânal.

 

Un studio freemium oferă mai multă libertate modelelor 

 

O agenție care adoptă conceptul freemium colaborează, de fapt, cu site-uri consacrate la nivel internațional, care oferă libertate totală modelelor atunci când sunt conectate pe platformă. Prin comparație, un studio premium oprește un comision destul de mare și are, de obicei, propriile reguli în ceea ce privește prestația online, de la studio sau de acasă, cu clienții. Așadar, site-urile freemium oferă modelelor un comision de cel puțin 60% din plățile realizate de utilizatori, dar și ocazia de a fi plătite pentru prestația pe un chat public, unde fanii pot dona anumite sume de bani pentru calitățile artistice sau show-urile pregătite. 

 

Un model de top poate câștiga peste 20.000 de dolari pe lună

 

Mai mult, atunci când vine vorba de angajări în videochat, un model incepator poate câștiga între 1.000 si 3.000 de dolari, înca din primele luni de la debut. În funcție de tipul de videochat ales (adult sau non-adult), un perfomer poate ajunge ulterior să facă cel puțin 10.000 de dolari pe lună, potrivit Kendrastudio.ro, care are modele de top ce câștigă chiar și dublul acestei sume. 

 

“Datorită faptului ca am venit în continuare la muncă și am fost serioasă, într-adevar am crescut cu câteva mii de dolari. Aproximativ, am ajuns, lunar, undeva la 20.000 de dolari”, declară Marilena, una dintre modele de top ale studioului de videochat. 

 

Aceste sume pot părea ireale, însă statisticile arată că, pe timp de pandemie, agențiile de videochat au cunoscut o creștere impresionantă în popularitate și, implicit, în ceea ce privește încasările. “Aceste sume sunt reale și sunt mândră de mine pentru că, în ultimul timp, am lucrat mai puține ore, însă pe bani mai mulți, datorită canalelor freemium”, a mai adăugat Marilena.

 

În ceea ce privește comisionul, o agenție freemium, oferă modelelor angajate peste 50% din încasări și un venit minim garantat de 1.000 de dolari pe lună, acest lucru depinzând și de site-urile cu care studioul colaborează. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com