Suferi de dureri de spate? Iata care saltea este perfecta pentru tine!

Durerile de spate, de articulatii, insomniile si supraincalzirea experimentata in timpul somnului sunt doar cateva dintre situatiile pe care o persoana obisnuita le intampina in momentul in care salteaua pentru pat nu este de cea mai buna calitate.

Utilizarea unei saltele superortopedice de pat este de un real ajutor mai ales pentru cei care se confrunta cu afectiuni ale coloanei vertebrale. De multe ori, medicii specialisti recomanda folosirea unui astfel de produs.

Salteaua de pat superortopedica nu trebuie sa fie omisa sub nicio forma nici de persoanele care se confrunta cu dureri de articulatii, pentru ca au nevoie de un produs cu un grad ridicat de sustinere, pentru mentinerea unei posturi corecte in timpul somnului. Dupa o utilizare indelungata, disconfortul si durerile resimtite la nivelul spatelui se reduc considerabil. In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva criterii in functie de care saltelele superortopedice sau ortopedice sunt alese pentru un pat matrimonial de 140/200 sau 160/200.

Arcuri

Saltelele pot fi formate din doua tipuri de arcuri: Bonell, speciale pentru o suprafata ferma si Pocket, care reusesc sa se plieze pe forma corpului. Primele ofera o durata de viata suficient de lunga pentru saltea, in timp ce arcurile Pocket sunt folosite pentru ca reduc semnificativ zgomotul clasic al arcurilor, contribuind la un design mult mai stabil. Un exemplu de brand care poate sa fie luat in considerare datorita raportului calitate-pret excelent este chiar Saltex.

Cu spuma de memorie

Unele dintre cele mai bune saltele pentru dormitor sunt cele superortopedice, peste care se adauga un strat de spuma de memorie, pentru a oferi sustinere si confort in acelasi timp. Cei care vor sa opteze pentru o suprafata moale, trebuie sa isi indrepte atentia catre saltelele realizate cu un strat gros de spuma de memorie. Cei care au nevoie de o suprafata tare, pot opta pentru un strat subtire de spuma. Prestige este unul dintre brandurile de incredere cand vine vorba de achizitionarea saltelei potrivite. Doritorii isi pot gasi saltele pat pe Expert-saltele.ro, un website dedicat saltelelor de diverse dimensiuni si tipuri.

Hipoalergenica

Un alt criteriu de care achizitorul trebuie sa tina cont este ca salteaua sa fie hipoalergenica si sa treaca printr-un proces strict de curatare inainte de a intra in posesia cumparatorului. Aceasta caracteristica poate sa protejeze impotriva acarienilor, ciupercilor si bacteriilor care se formeaza inevitabil in interiorul saltelei. Expert sau Royal Flex sunt branduri care pot fi alese pentru atentia producatorilor fata de saltelele hipoalergenice care contribuie la un somn odihnitor si sanatos.

O buna aerisire

Pentru ca prezenta bacteriilor sau acarienilor sa nu fie favorizata, chiar si dupa o perioada mai indelungata de folosire, conteaza foarte mult ca salteaua sa fie dotata cu un sistem de aerisire. Astfel, nu se favorizeaza nici aparitia umiditatii, desi este secretata de corp intr-un volum mult mai ridicat in timpul somnului. Pentru mai multe detalii despre criteriile unei saltele de calitate, se poate accesa urmatorul link: https://ro.wikipedia.org/wiki/Saltea.

Prin intermediul unei saltele superortopedice sau ortopedice, durerile de spate devin istorie. Nu trebuie sa fie neglijata sub nicio forma postura in timpul somnului, pentru ca o pozitie gresita poate provoca in timp afectiuni severe la nivelul coloanei vertebrale.