Sunetul este un factor extrem de important pentru locuința ta! Află de ce amenajarea căminului trebuie să țină cont de acest factor!

Dacă locuiești în oraș, este foarte posibil să te fi obișnuit deja cu un nivel de zgomot destul de ridicat. Acesta face deja parte din sfera banalului și poate că nici nu te mai deranjează în mod conștient. Observi marea forfotă a spațiului citadin abia atunci când treci brusc spre periferie sau sate. Dacă acorzi doar un minut de atenție acestui aspect îți dai seama că tot zgomotul orașului pătrund și în locuința ta fără dificultate.

         Expunerea continuă la zgomot poate afecta capacitatea de concentrare și ridică nivelul de stres și oboseală fără a avea măcar ocazia să sesizezi acest lucru la timp. Pe lângă motivele clasice pentru care este importantă izolarea fonică a locuinței, amenajarea unei locuințe în funcție de factorul sonor va modifica substanțial și calitatea timpului petrecut acasă, deci a vieții tale.

Iată de ce sunetul este un factor extrem de important pentru o amenajare sănătoasă a locuinței tale: 

Importanța izolării fonice

         În mod cert nici tu nu ești un fan simfoniei produse de bormașina vecinului sau al claxoanelor care îți bântuie strada și zi și noapte. Problema se poate pune și în sens invers. Îți este mult mai drag să stai într-o casă sau într-un apartament unde poți vorbi tare fără teama de a deranja locuitorii din preajmă. Poate că acest aspect ar trebui să treacă de partea regulilor de bun simț și respect reciproc în comunitate.

Liniștea ca instrument al productivității

         Zgomotul nedorit de fundal nu face decât să te distragă în mod regulat și subtil de la activitatea ta. Odată cu reducerea nivelului de poluare fonică,se naște și liniștea propriului cămin. Desigur, ea poate fi și activă, constând în muzică ambientală sau alte febleți muzicale care te pun într-o mai bună dispoziție. Cu o astfel de atmosferă, îți vei da seama curând că nivelul tău de productivitate, în ceea ce privește munca de acasă și nu numai, va crește considerabil.

Calitatea sunetului

         Dacă izolarea este făcută corect, ai un aspect în plus de care să te bucuri mai mult: muzica ta bună. Nu ai nevoie decât de o boxă Bose, pe care o poți achiziționa de pe all-audio.ro, și vei putea umple orice încăpere cu starea preferată de tine. Doar tu știi cât de puternic se resimte emoția piesei preferate din adolescență și câte amintiri stochează acele câteva minute de coloană sonoră. O boxă portabilă este mult mai utilă acasă, decât o pereche de căști, chia și fără fir, ori alt dispozitiv, tocmai datorită calității sunetului pe care îl poate genera.

         În concluzie, factorul sonor este unul foarte important când vine vorba despre calitatea vieții. Pentru că îți petreci mult timp acasă, în propriul confort, asigură-te că îți optimizezi habitatul și din acest punct de vedere. Iubitorii de muzică vor fi și ei satisfăcuți de acest lucru, pentru că, în felul acesta nu îți mai faci griji pentru perturbările nedorite, iar suplimentul de liniște va fi de mare ajutor celor care sunt în căutarea strategiilor de creștere a productivității.

Sursa foto: unsplash.com