Telefoane mobile recomandate oamenilor de afaceri: 3 specificații

Piața telefoanelor inteligente abundă de oferte din cele mai variate, astfel că este imposibil să nu îți găsești un model perfect adaptat nevoilor tale. O categorie aparte între sutele, sau chiar miile de modele prezente pe piață, o reprezintă telefoanele business, cu caracteristici care le recomandă ca ideale pentru oamenii de afaceri dar și pentru utilizarea în interes de serviciu.

Dacă ești în căutarea unui astfel de telefon, îți arătăm care sunt punctele forte pe care trebuie să le aibă și îți recomandăm câteva din cele mai bune modele.

 

Caracteristicile telefonului business ideal

În primul rând, un astfel de telefon trebuie să se „miște” bine, să răspundă rapid la comenzi și să deschidă ușor orice aplicație. Ai nevoie de aceste caracteristici pentru a fi mai productiv, iar pentru a se comporta impecabil în acest sens, telefonul trebuie să aibă un procesor puternic.

De asemenea, un telefon business este folosit în mod frecvent pe parcursul zilei, atât pentru apeluri, cât și pentru videoconferințe, navigare pe internet și diferite aplicații care țin de activitatea profesională a utilizatorului. Fiind mai solicitat decât un telefon folosit în mod uzual, are nevoie și de o baterie mare, care să reziste măcar până seara.

Nu în ultimul rând, un telefon business trebuie să aibă și o bună conectivitate cu laptopul sau calculatorul, pentru că vei fi nevoit de multe ori să transferi date între aceste dispozitive.

 

Cele mai bine cotate telefoane ale anului

La acest moment, piața telefoanelor business este dominată de câteva modele pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

 

  • Samsung Galaxy S21 Ultra

 

Vorbim de cel mai performant telefon cu sistem Android al momentului, astfel că este firesc să fie prima opțiune când vrei să îți cumperi un telefon din această gamă. Este dotat cu un procesor Exynos 2.100 și o memorie internă de 12 sau 16 GB RAM, iar bateria are o capacitate de 5.000 mAh, ceea ce oferă telefonului suficientă autonomie pentru o utilizare intensă. Ecranul este de tip Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch, cu o rată de refresh de 120Hz și capacitate de a se adapta în funcție de conținut, pentru a economisi bateria.

 

  • iPhone 12 Pro Max

 

Acesta este cel mai performant model din seria telefoanelor care folosesc sistemul de operare iOS, fiind astfel concurentul direct pentru  Samsung Galaxy S21 Ultra. Procesorul este un  A14 Bionic, iar memoria internă este de 6 GB  RAM, în timp ce capacitatea de stocare ajunge până la 512 GB. Display-ul de tip Super Retina XDR, are 6,7 inch și o rezoluție 2778 x 1284 pixeli, fiind protejat de Gorilla Glass, ceea ce îl face foarte rezistent la șocuri.

 

  • BlackBerry KEY2

 

Modelele BlackBerry au fost dintotdeauna recunoscute pentru calitățile care le recomandă ca telefoane ideale pentru oamenii de afaceri, iar acest model nu face excepție. Deși lansat în 2018, este un concurent serios al celor două modele mai noi prezentate anterior. Spre deosebire de acestea, dispune de o tastatură fizică și un display LCD de 4,5 inch, însă oferă mai multe avantaje când vine vorba de asigurarea securității datelor. Memoria internă are o capacitate de 6 GB, iar bateria are 3.500 mAh. Astfel, telefonul se mișcă destul de rapid pentru nevoile unui utilizator din mediul de afaceri, având și o autonomie bună dată de baterie.

 

În oferta de telefoane mobile de la Mobino poți găsi aceste modele dar și alte modele care s-ar putea potrivi nevoilor tale. Important este să știi foarte bine ce vrei să faci cu telefonul, iar în funcție de asta, să stabilești care sunt caracteristicile de care ai nevoie. Studiază mai multe modele, compară-le între ele, iar în final alege-l pe cel care îl vei considera potrivit, atât ca performanțe,cât și ca preț.

CategoriiIT