Cum îți alegi accesoriile potrivite pentru statura și trăsăturile tale

Persoanele care iubesc să fie la modă sunt victimele ultimelor tendințe pe care nu le pot respecta decât dacă sunt într-o stare permanentă de alertă activată în lumea fashion.

Mai multe decât atât, acestea au probleme nu numai pentru că vor tot timpul să aibă acele accesorii care se poartă, care sunt la modă, ci și pentru că este nevoie să asorteze aceste accesorii la ținutele pe care le au. Lucrurile nu sunt dificile dacă ești pasionat de modă și dacă ai descoperit deja cum decurg trebuile din acest punct de vedere, însă ce faci atunci când nu știi ce alegeri se potrivesc în funcție de statura și de trăsăturile pe care le ai? Iată câteva informații care îți pot fi de folos.

Nu exagera atunci când alegi accesorii pentru ținutele tale

Chiar dacă îți place foarte mult să porți bijuterii și alte accesorii, încearcă să nu le porți pe toate în același timp, pentru că vei ajunge să pari prea împodobită. Mai ales că noile tendințe în modă propun modele de accesorii supradimensionate: ochelari de soare dama mari, coliere masive, cercei mari și inele cu pietre de dimensiuni mari. Decât să te împodobești cu toate acestea, mai bine alege să le porți pe rând pentru ca ținuta ta să fie una simplă, dar elegantă în același timp. Mai ales dacă ești o persoană scundă, încearcă să eviți purtarea mai multor accesorii în același timp, deoarece acestea te pot face să fii prea încărcată.

Ai grijă cum îți asortezi accesoriile între ele!

De multe ori, este dificil să combini accesorii diverse pentru a obține look-ul perfect, mai ales dacă este vorba despre texturi și materiale diferite ale acestora. Dacă te confrunți cu probleme din acest punct de vedere, orientează-ți întotdeauna alegerile spre accesorii fine, mici, elegante care se pot combina în mod perfect. Ține cont și de statura pe care o ai, dar și de ținutele pe care vrei să le obții. Dacă ești înaltă, alege accesorii care să nu redea un aspect alungit, dacă ești scundă alege accesorii mici care să nu îți ofere un look supraîncărcat.

Alege accesorii care să fie adaptate ținutei și stilului pe care le ai. Alegerea accesoriilor trebuie să se facă înainte de toate ținând seama de stilul care te caracterizează. Vei purta anumite accesorii când te duci la muncă, altele când mergi la o întâlnire de afaceri, dar încearcă să găsești de fiecare dată echilibrul perfect între a avea o ținută simplă, dar la modă în același timp.

De exemplu, alegerea unei perechi de ochelari de soare trebuie să se facă ținând seama nu numai de stilul pe care îl preferi, ci și de trăsăturile feței, astfel încât aceștia să se potrivească aspectului general pe care îl vei obține. Dacă ai o față alungită, alege o pereche de ochelari de soare Ray Ban rotunzi, pentru a crea contrastul perfect. Evită ramele mici și alege rame care să se potrivească cu mărimea feței tale. Pentru  o față rotundă, alege o pereche de ochelari alungiți, iar pentru o față pătrată alege o pereche de ochelari desoare rotunzi, stil aviator.