Tipuri de ghete – Cum să faci cea mai bună alegere

Ghetele au devenit de neînlocuit în sezonul rece. Cu toate acestea, ori de câte ori intrăm în magazin pentru a cumpăra o pereche de ghete suntem puse în încurcătură pentru că există foarte multe modele, culori, materiale și forme. Așadar decizia finală este destul de dificilă. Tot ce trebuie să faci este să te gândești la tipul de ghete care ți se potrivește cel mai bine. 

Calitatea produsului

În acest caz alegerea este ușor. Ai nevoie de ghetele care vor rezista la intemperii, dar și la trecerea timpului. Nu uita că ghetele le vei purta în sezoanele reci, cu ploaie sau ninsoare, prin urmare este mai bine să investești banii într-o pereche de ghete de calitate superioară.

Materialul din care sunt confecționate ghetele

Ghetele trebuie să îndeplinească un set de condiții pentru a fi considerate trainice: trebuie să fie rezistente, confortabile și să păstreze căldura. Ghetele de piele pentru damă sunt cele mai bune din aceste puncte de vedere. În plus, se dau pe forma piciorului și dacă le dai cu un spray waterproof te vei asigura că nu absorb apă. 

Cum identifici ghetele de piele

Pielea naturală este rezistentă și frumoasă, dar tehnologia ridicată face ca și pielea ecologică să fie de calitate, prin urmare diferențele dintre cele două tipuri de material nu mai sunt chiar evidente. Există însă câteva mici trucuri prin care îți poți da seama:

  • Uită-te pe eticheta produsului: producătorii sunt obligați să specifice pe etichetă și ambalaj materialul din care este realizată încălțămintea. 
  • Încălțămintea de piele este mai scumpă pentru că prelucrarea materialului este mai costisitoare, procesul de fabricare este mai complicat și costă mai mult. 
  • Ghetele de damă din piele naturală au un miros specific, inconfundabil. 

Gradul de confort

Ghetele trebuie sa fie confortabile. Evită încălțămintea care ține piciorul într-o poziție nefirească. Probează ghetele înainte de a le cumpăra. Nu ar fi rău chiar să le iei cu jumătate de număr sau un număr mai mari, pentru un confort sporit.

Confort termic

Pe vremea rece, ai nevoie de o pereche de ghete care sa țină în primul rând cald. Nu uita că încălțămintea nu trebuie să fie fixă pe picior. 

Ghete care sunt la modă

Ghetele trebuie să fie în primul rând confortabile, rezistente și călduroase, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie și la modă. De altfel există nenumărate tipuri de ghete, poți alege orice tip dorești.. Dacă vei opta pentru o pereche de ghete neutre le vei putea purta mai mult timp și la orice ținută. Iată ce opțiuni poți avea: 

  • Ghete cu toc: sunt elegante și merg de minune cu o rochie cu talia marcată.
  • Ghete cu platforme: oferă stabilitate mai mare piciorului, sunt confortabile și e puțin probabil să se demodeze prea curând, stilul retro fiind preferat de mulți.
  • Ghete de piele: sunt, probabil, alegerea cea mai bună pentru că sunt frumoase și rezistente, le poți adapta la numeroase ținute. În plus, poți alege între piele netedă și piele întoarsă. 

Paleta cromatică a ghetelor este de asemenea importantă. Poți ieși din anonimat cu o pereche de ghete albe, roșu intens sau albastru. În ceea ce privește modelul, vârful ghetelor este esențial, poți alege ghete cu vârf pătrat sau ghete cu vârf ascuțit, alegerea este în funcție de cât de confortabil te simți tu în ele. 

În sezonul rece, ghetele sunt un must-have. Pe de altă parte însă, purtarea ghetelor nu înseamnă că trebuie să renunți la încălțămintea frumoasă și de calitate. Tot ce ai de făcut este să alegi o pereche de ghete de damă de calitate.