Top 3 branduri de pantofi sport în care merită să investești

O pereche de pantofi sport de la un brand de renume, fabricați din materiale de calitate, cu talpă confortabilă, reprezintă o alegere înțeleaptă și nu trebuie să lipsească din nicio garderobă, indiferent dacă aceasta aparține unui bărbat sau unei femei. Iată cele mai cunoscute branduri de pantofi sport în care merită să investești.

1. Adidas

Cu o istorie de aproape o sută de ani, brandul german Adidas este unul dintre cele mai respectate din istoria sportului. Brandul a pus întotdeauna accentul pe linii geometrice clasice, dar și pe tehnologie care oferă o experiență de purtare confortabilă. 

În plus, Adidas este unul dintre brandurile cele mai apreciate pentru moda străzii. Printre cei mai de succes pantofi sport Adidas ai tuturor timpurilor se numără clasicii Adidas Superstar sau Stan Smith. Din colecțiile mai noi, Adidas Gazelle sau Sambarose sunt pantofi sport cu linii clasice, care nu se demodează prea ușor. 

În ultimii ani, Adidas a plusat la capitolul design și a adus pe piață, pe lângă modelele clasice, și modele cu aspect de-a dreptul futurist, precum Deerupt Runner sau Ultraboost. Dacă punem la socoteală și colaborările cu superstaruri din domeniul muzical, precum Missy Elliot sau Pharrell Williams, care au scos ediții limitate cu design special, atunci Adidas îi poate mulțumi chiar și pe cei mai sofisticați dintre clienți.

2. Nike

Compania Nike, intitulată astfel după zeița greacă a victoriei, a fost fondată în statul Oregon de doi americani. Brandul a avut un succes atât de mare, încât una dintre primele perechi de pantofi produse de Nike, pantofii de alergare ”Moon Shoe” s-au vândut recent la licitație pentru suma de 437.500 de dolari, cel mai mare preț plătit vreodată pe o pereche de pantofi sport. 

Acești pantofi au fost produși pentru atleții care au participat la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. Dincolo de istorie, Nike a devenit brandul favorit al sportivilor din NBA, care l-au făcut cu adevărat celebru. Modelul Air Jordan a fost purtat de milioane de băieți și fete care și-au dorit să trăiască celebritatea faimosului baschetbalist. De la Nike Cortez, la Nike Air, pantofii sport Nike combină tehnologia de vârf pentru o talpă cu adevărat performantă, cu designul îndrăzneț și culori vii. 

3. Asics

Fondată imediat după cel de-al doilea război mondial, compania japoneză poartă numele unei sintagmei latine celebre Anima Sana In Corpore Sano – o inimă sănătoasă, într-un corp sănătos. Acesta a devenit de altfel sloganul companiei care s-a angajat să producă echipament sportiv care să-i ajute pe cumpărătorii săi să-și mențină sănătatea. 

Astăzi, mulți dintre atleții profesioniști aleg pentru maraton pantofii sport de la Asics. Încă din anii ‘80, compania aplică principiile biomecanicii pentru realizarea pantofilor sport, astfel încât să obțină modele cu o performanță ridicată. Tehnologia cu gel de silicon încorporat în talpa pantofilor de sport este și acum printre criteriile de departajare atunci când alegi brandul Asics.

Atunci când vrei să adaugi o pereche de pantofi sport la garderoba ta, ia în considerare trei criterii: tehnologia folosită, pentru ca pantofii să-ți ofere cea mai confortabilă experiență de purtare, designul și materialele din cate sunt făcuți aceștia. Orice model alegi de la cele trei branduri de mai sus, poți să fii sigur că aceste criterii sunt respectate.