TOP 3 lucruri esențiale de care să ții cont pentru mașina ta

Dacă deții o mașină, deja știi că există niște lucruri de care trebuie să ții cont ca aceasta să funcționeze și să te poți bucura de ea. Chiar dacă există o mulțime de lucruri pe care poți să le faci pentru mașina ta, important este să nu uiți de lucrurile de bază. 

Iată 3 lucruri importante pentru mașina ta 

  • Partea mecanică 

Pentru a avea o mașină funcțională și care să nu te lase pe drum când îți e lumea mai dragă și pleci în concediu, trebuie să fie verificată. Încearcă să duci mașina mai des la mecanic preventiv, deoarece așa poți depista din timp anumite probleme.

 La fel cum la dentist mergi la un control de rutină, așa ar trebui și mașina să fie dusă la mecanic, pentru o inspecție. Chiar dacă ITP-ul ar trebui să fie momentul când mașina este verificată, acea inspecție nu este suficientă. 

Cel mai bine este să previi anumite posibile defecțiuni, pentru a nu avea surprize neplăcute, mai ales la un drum mai lung, departe de casă. Un mecanic îți poate spune dacă unele piese vor trebui recondiționate sau înlocuite și te poți pregăti din timp pentru investițiile necesare. 

  • Anvelopele 

Dacă vrei să ai parte de siguranță și confort în timp ce te afli în mașină, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Anvelopele bune sunt esențiale pentru orice mașină. 

Iarna este imperativ să ai cauciucuri corespunzătoare pentru a te deplasa oriunde cu mașina. Anvelopele de iarnă sunt accesoriul cel mai important pentru siguranța ta și funcționarea normală a mașinii. De aceea, trebuie mereu să ai un set bun de anvelope de iarnă. De exemplu, poți alege anvelope pentru iarnă de pe altex.ro, în funcție de tipul de mașină și preferințele tale. Încearcă să alegi anvelope de calitate, deoarece pe lângă faptul că ele oferă stabilitate, au o durată de viață mai lungă și astfel le poți utiliza și în următorul an. 

  •  Asigurarea 

Asigurarea este o parte ce nu ține fizic de mașină, însă este esențială. Asigurarea este obligatorie pentru orice vehicul auto, pentru a putea circula pe drumurile publice.

 Fiecare deținător de autoturism este liber să aleagă ce tip de asigurare dorește pentru mașina lui. 

Încearcă să alegi o asigurare cu un cost peste medie, deoarece avantajele sunt foarte mari în caz de incidente neplăcute. Asigurările de bază, care sunt mai ieftine, pot ajunge să îți aducă niște costuri mai mari în caz de incident. 

Cel mai bine este să te informezi și să ajungi la varianta cea mai convenabilă pentru tine în ceea ce privește asigurarea. Dacă ai o mașină destul de scumpă, nu te zgârci la asigurare, deoarece piesele mașinilor mai noi au costuri ridicate și cu siguranță nu ai vrea să plătești parțial sau chiar integral recondiționarea sau înlocuirea lor. Lasă aceste lucruri în seama unei companii de asigurări. 

Așadar, trebuie să ai în vedere lucrurile de bază ce țin de mașina ta. Încearcă să previi în loc să repari unele lucruri ce țin de mecanică. Fii atent la alegerea anvelopelor pentru mașina ta pentru a fi în siguranță. Și nu în ultimul rând, asigură-te corespunzător, deoarece doar așa poți avea un minim de control asupra factorilor externi ce pot afecta mașina ta.

Sursa foto: unsplash.com

CategoriiFără categorie