Top 4 motive pentru care să alegi un gard de metal

Gardurile metalice sunt o opțiune din ce în ce mai populară în rândul celor care vor să împrejmuiască o curte, o grădină, ori un teren. Iată principalele 4 motive pentru care merită să alegi un astfel de gard!

1. Gardurile metalice sunt foarte sigure

Un gard metalic este foarte dificil de tăiat ori deteriorat de răuvoitori. De asemenea, va ține la distanță musafirii nepoftiți (fie că vorbim despre animale sau oameni), deoarece nu este deloc ușor de escaladat. În același timp, un gard din metal poate fi suficient de opac pentru a împiedica vizibilitatea în interiorul spațiului împrejmuit, asigurând astfel intimitate.

În cazul în care vrei să-ți ferești complet proprietatea de ochii trecătorilor, poți planta vegetație bogată chiar lângă gard.

2. Durabile și rezistente

Spre deosebire de gardurile din lemn sau din beton, ce se degradează cu timpul prin expunerea la ploaie și umezeală, cele metalice rezistă zeci de ani de la instalare. Gardurile metalice sunt rezistente la căldură, impact, coroziune, raze ultraviolete, factori chimici și abraziune. În cazul în care totuși ruginește, curățarea ruginii de pe obiectele metalice precum gardurile din metal se poate face cu ușurință.

Așadar, gardurile metalice sunt o investiție durabilă, iar odată montate, proprietarul nu va mai avea cheltuieli semnificative pentru a le păstra funcționale. Chiar și în situația în care va fi nevoie de reparații, acestea vor fi minimale.

3. Au un aspect placut

Gardurile metalice se găsesc într-o varietate de culori și modele – poate fi achiziționat inclusiv un model de gard din metal care imită lemnul. Astfel, pe lângă rolul de protecție, un astfel de gard va înfrumuseța și va pune în valoare clădirea sau terenul împrejmuit. Comandă plasă de gard sudată pentru instalarea unui gard metalic și te vei bucura de un gard care va arăta bine, își va păstra calitățile în timp și îți va proteja proprietatea. 

4. Sunt ușor de întreținut

Procesul de întreținere de care gardurile metalice au nevoie este foarte ușor de pus în practică. Spre deosebire de gardurile din lemn, ce necesită aplicarea periodică de vopsele și grunduri de protecție pentru a se menține funcționale, cele metalice au deja aplicată vopsea electrostatică. În plus, curățarea lor se face prin simpla clătire cu furtunul cu apă.

De știut

  • În construcția gardurilor metalice, plasa de gard, fierul forjat și tablă sunt variantele cele mai des întâlnite. 
  • Un alt avantaj al acestor garduri este faptul că se combină perfect cu diferite materiale naturale, dar și cu policarbonatul.