Top 5 destinații de vacanță perfecte pentru concediul de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă este perfectă pentru a-ți rezerva o călătorie în țară sau în străinătate. Ai ocazia să experimentezi culturi diferite, prin mâncăruri specifice, tradiții și amenajarea târgurilor de Crăciun. În sfârșit poți ieși din zona ta de confort și să te lași ghidat de perspective noi iarna aceasta!

Iată top cinci destinații de vacanță perfecte pentru concediul de iarnă, atât în România, cât și în străinătate!

1.Svalbard, Norvegia

Până acum poate ai văzut Aurora Boreală sau Noaptea Polară doar în pozele de pe internet sau de la prietenii tăi entuziasmați de călătorii. Regiunea Svalbard din Norvegia este una dintre cele mai nordice zone de pe Glob care îți permite să te bucuri de aceste fenomene unice. Ai ocazia să te bucuri de nuanțe ale cerului pe care nu o să le descoperi în altă parte, de plimbări pe culmile muntoase, alături de un ghid sau pe cont propriu, și să intri în contact cu localnicii care îți vor împărtăși miturile norvegiene ale regiunii.

Dacă ai evitat Norvegia din cauza resurselor financiare, află care sunt agenţiile de turism unde îţi poţi plăti călătoriile în rate fără dobândă*, ca să te bucuri de vacanţă, fără grija bugetului. 

2.Nurnberg, Germania

Dacă ești o persoană pasionată de magia pe care o emană târgurile de Crăciun, atunci trebuie să vizitezi cel mai populat și mai faimos târg deschis în perioada sărbătorilor de iarnă: „Christkindlesmarkt” în regiunea Nurnberg din Germania. Deși târgul de Crăciun este principala atracție, întregul oraș oferă impresia că este decorat natural pentru a sărbători anotimpul de iarnă.

Nurnberg mai este denumit și „Orașul de Turtă Dulce”, iar la orice pas poți găsi un stand de unde să cumperi aceste delicatețuri, deci este un motiv în plus pentru care trebuie să încerci produsele tradiționale, hand-made.

3.Colibița, România

Colibița este un sat aflat la poalele Munților Călimani, binecunoscut ca având cel mai pur aer din România. Regiunea este împânzită de culmi muntoase, liniște, dar și de lacuri, astfel te poți bucura de două peisaje unice. Locatarii din Colibița își câștigă existența din agricultură, creșterea animalelor și din prelucrarea lemnului, aspecte care readuc la viață tradițiile originale ale sărbătorilor de iarnă.

Pe timp de iarnă, Colibița nu primește atât de mulți vizitatori ca în restul anului. Așa că ai ocazia să te bucuri de liniștea iernii, regăsită într-un sătuc tradițional.

4.Creta, Grecia

Dacă nu îți place când temperaturile scad sub 0 grade Celsius și ai nevoie de o escapadă exotică, atunci Creta este varianta perfectă pentru tine. Pe timp de iarnă, valoarea termică medie atinge 13 grade Celsius. Poți vizita obiectivele turistice binecunoscute pentru care turiștii aleg insula Creta: Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina, zidurile venețiene și să descoperi, în același timp, tradițiile grecilor pe perioada iernii.

5.Praga, Cehia

Capitala Cehiei este bine cunoscută pentru structurile arhitecturale și culorile vii care, sub un strat de zăpadă, te pot duce cu gândul la basmele de iarna. Sunt multe târguri de Crăciun pe care le poți vizita doar în Praga, dar cel mai popular rămâne cel din Centrul Vechi care este împânzit de lume la orice oră. Poți vizita și obiectivele turistice consacrate care sunt deschise și pe timpul iernii: Palatul Regal, Turnul cu Ceas, Complexul fortificat Vysehrad, etc.

Perioada de iarnă, chiar dacă destul de friguroasă în unele zone, reușește să încălzească sufletele oamenilor și să-i aducă mai aproape de tradiții. Alege-ți o destinație pentru concediul perfect de iarnă și descoperă culturi noi, oameni noi și alte evenimente care îți vor deschide perspectivele.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.