Ești dornic ca locuința ta să fie de o curățenie exemplară? Iată cum poți duce igiena casei tale la alt nivel!

Ultimii ani au adus în prim-plan, mai mult ca oricare altă perioadă din istoria recentă a umanității, importanța deosebită a igienei oamenilor și a spațiilor în care aceștia își desfășoară activitățile. Epidemii au mai fost și cu siguranță vor mai fi, virusurile și bacteriile vor exista în continuare. Tot ce poți face este să rămâi informat și să te asiguri că acasă găsești mereu un spațiu sigur și curat.

Multe dintre ritualurile obișnuite de curățenie îmbunătățesc considerabil starea locului în care sunt puse în practică, însă cei mai mari dușmani ai sănătății tale nu se lasă ușor îndepărtați și sunt, din păcate, adesea invizibili. 

Iată care sunt 3 dintre oaspeții nepoftiți care se găsesc în majoritatea locuințelor moderne și cum poți scăpa de aceștia:

 

  • Umiditatea

Favorizând apariția igrasiei și degradarea rapidă a obiectelor de mobilier și a celor vestimentare, o atmosferă a cărei umiditate este prea ridicată poate dăuna grav sănătății, determinând, în parte, apariția astmului bronșic.

Din păcate, odată ce și-a produs efectele, acestea sunt aproape imposibil de ținut în frâu. Lupta cu igrasia, spre exemplu, este una foarte greu de câștigat. Cum cel mai bine este să previi o problemă în loc să aștepți confruntarea directă cu aceasta, ar trebui să te gândești serios la investiția într-un dezumidificator de calitate. Echipa de la Fral.ro se oferă să-ți fie aliat în lupta cu umiditatea, punându-ți la dispoziție dezumidificatoare profesionale, perfecte pentru orice spațiu. Investește într-un aparat performant pentru a reuși să combați problemele produse de umiditate și igrasie.

  • Acarienii de praf

Aceste microorganisme aparținând familiei arahnidelor își duc fericite traiul în saltele, covoare și alte țesături din gospodăriile oamenilor. Crezi sau nu, în fiecare seară împarți așternuturile cu cel puțin 1 milion de alte vietăți. 

 

Problema acarienilor este că aceștia pot avea o influență negativă asupra sănătății tale și a familiei tale. Ei favorizează dezvoltarea alergiilor și a bronșitei. Pentru a scăpa de pericolele la care te expui când intri în contact cu acești paraziți, aerisește cât de des poți, folosește un aspirator special pentru eliminarea acarienilor și păstrează umiditatea din casă la un nivel scăzut cu ajutorul dezumidificatorului. 

 

  • Microbii de pe corpurile care au luat contact cu lumea exterioară

Telefonul, cumpărăturile și hainele de zi aduc în locuința ta mii de bacterii nedorite. Dacă vrei să minimizezi numărul intrușilor din casă, ar fi  ideal să investești într-un sterilizator universal. Chiar dacă poate nu-l vei folosi de fiecare dată când ajungi acasă, îmbunătățiri va aduce, cu certitudine, la fiecare utilizare.

Concluzia nu poate fi decât una: e timpul să treci la nivelul următor! O familie sănătoasă este o familie fericită, iar o casă curată oferă posibilitatea unui trai vesel și lipsit de griji.

Sursa foto: Unsplash.com