Top 5 idei de amenajare pentru locuința ta

Te-ai mutat în casă nouă sau ai decis să-ți redecorezi locuința, dar, nu prea ai idee încotro să te îndrepți? Nici o grijă! Te vom scoate din încurcătură cu doar câteva sugestii inspirate din cele mai noi trenduri în designul interior! 

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să parcurgi cu atenție rândurile de mai jos iar, la final, să alegi una dintre variantele pe gustul tău. Așadar, iată care sunt cele mai inspirate idei ale momentului în materie de amenajare și decor!

Pune accentul pe confort

Dacă dorești o atmosferă cât mai confortabilă în locuință, specialiștii în design interior recomandă să pui accentul pe materialele textile din fibre naturale. Mătasea, inul, lâna sau bumbacul sunt moi și foarte plăcute la atingere, motiv pentru care e recomandat să îți comanzi covoare, perdele, cuverturi și alte elemente de interior confecționare din aceste materiale. Decorul poate fi completat și cu multe perne moi din țesături fine, care să decoreze paturile, fotoliile și canapelele din locuință,

Amenajare în stil vintage

Stilul vintage nu se demodează niciodată, de aceea, îl regăsim în tendințe și în acest an, atunci când vine vorba despre amenajări interioare. Piesele de mobilier în stil vintage sunt voluminoase, realizate din lemn masiv, cu elemente sculptate și alte ornamente care le scot în evidență. Mobila vintage se asortează foarte bine cu articolele textile din catifea și cele cu imprimeuri florale complexe. Ca decorațiuni, poți folosi diferite obiecte antichizate, statuete, dar și aparate vechi cum ar fi un pick-up, un gramofon sau un telefon din primele modele.

Adu natura în casa ta

Dacă iubești florile și plantele de interior, adu-le mai aproape de tine, folosindu-le pentru a decora locuința. Așa, îți poți transforma casa într-o mică oază de verdeață. Avantajele nu sunt doar de natură estetică, fiindcă plantele au darul de a împrospăta permanent atmosfera. În cazul în care ți se pare că numărul plantelor este prea mare pentru a le putea îngriji așa cum se cuvine, poți combina, în mod armonios, plantele naturale cu flori ornamentale artificiale. Strecurate printre ghivecele cu flori naturale, acestea vor completa pastelul de culori și vor părea, la rândul lor, vii.

Alege mobilă multifuncțională

Acest sfat este util mai ales în situația în care ai o locuință mai mică, iar lipsa spațiului ar putea deveni o problemă, dacă nu o amenajezi corespunzător. Mobila practică și multifuncțională este ideală pentru astfel de locuințe, pentru că nu ocupă mult spațiu și se adaptează diferitelor nevoi.

Piesele extensibile, precum canapelele și mesele, sunt principalele elemente ale acestei categorii de mobilier; adaugă birourile și scaunele reglabile precum și piesele pliabile sau rabatabile.

Stilul industrial

Acest stil se pretează pentru locuințele spațioase și, cu toate că piesele folosite au o oarecare „greutate”, încăperile astfel amenajate au un aspect aerisit. Acesta se datorează faptului că piesele folosite se rezumă la strictul necesar, iar obiectele fără utilitate clară nu își au locul în decor. Materialele folosite cu precădere sunt metalul, pielea și lemnul, iar nuanțele predominante sunt gri, bej și maro. În ceea ce privește pereții, aceștia pot avea un aspect scorojit sau pot fi placați cu beton ori cărămidă.

Concluzia? Nu este necesar să te încadrezi într-un stil anume și ține cont de faptul că tot ceea ce contează, în primul rând, este să te simți tu bine în propria casă. Așadar, dacă ai idei sau preferințe, poți crea propriul stil personalizat, fără a ține cont de tipare. De asemenea, nu uita și de nevoile tale! În funcție de ele, îți poți amenaja un spațiu de relaxare, un birou în care să lucrezi de acasă în liniște sau un minibar în care să savurezi un cocktail, într-o zi de vară.