Cum identifici o încălțăminte sport comodă: Criterii de alegere esențiale

Indiferent de suprafața pe care alegi, principalul rol al perechii de încălțăminte sport pe care o porți este de a oferi confort. 

Acest beneficiu reprezintă, de fapt, o sumă de caracteristici ale pantofilor sport de alergare, pe care le vom analiza împreună în rândurile de mai jos. 

A venit momentul să îți schimbi incaltamintea sport? Înanite de preț, brand sau aspect, asigură-te că alegerea ta ține cont de confortul oferit. 

Încălțăminte sport confortabilă: Mesh-ul

Mesh-u la încălțămintea sport (adică țesătura din care este realizată) poate asigura un nivel optim de confort, doar dacă alegi inspirat un astfel de produs. 

 

Cu alte cuvinte, asigură-te că perechea ta de încălțăminte sport dispune de un mesh respirant, ce poate asigura fără probleme o aerisire cât mai bună a piciorului. 

Secundar, confortul oferit de mesh-ul unui pantof sport poate avea legătură și cu maniera în care este îmbinată țesătura respectivă. Îți recomandăm să identifici încălțămintea sport cu un mesh ce dispune de o îmbinare fără cusături, pentru a nu provoca frecare sau bătături

Încălțăminte sport confortabilă: Funcții pentru asfalt sau trail

Există două categorii principale de adidași pentru alergare, în funcție de suprafața pe care preferi să alergi în timpul liber: 

  • Pentru asfalt și alte suprafețe tari (stabile)
  • Pentru trail și alte suprafețe cu nivel ridicat de instabilitate. 

De la un caz la altul,, confortul pe care îl poate oferi încălțămintea sport corectă înseamnă: 

  • Asfalt: funcții ale produsului privind dinamismul, ce pot să difere ca tehnologie, de la un brand la altul. Citește cu atenție informațiile din pagina de produs, pentru a identifica acele caracteristici ce permit o propulsie mai bună pe suprafețe dure. 
  • Trail:  funcții ale produsului privind aderența, în special, localizate în zona tălpilor. Un exemplu ideal, în acest sens: pantofii sport cu tălpi ce dispun de crampoane. Citește cu atenție informațiile din pagina de produs, pentru a identifica acele funcții ce îți permit o aderență cât mai bună pe suprafețe mai mult sau mai puțin instabile. .

O funcție cu titlul de numitor comun, utilă atât pentru pantofii de alergare pe asfalt, cât pentru cei de alergare pe trail, este stabilitatea. Acestea poate fi asigurată prin: întărituri în zona călcâiului, o construcție a pantofului de alergare tip “potcoavă” pe gleznă samd 

Nu uita de amortizare, dacă îți dorești să te bucuri de un real confort în timpul alergării. În acest sens, îți recomandăm încălțămintea sport cu inserții de gel sau spumă EVA (Etilen-Acetat de Vinil) în zona tălpii. Acestea absorb foarte bine șocurile resimțite. 

Așadar, asigură-te că încălțămintea sport de alergare pe care o alegi îndeplinește suma de caracteristici despre care am discutat mai sus, pentru a te putea bucura de cel mai bun confort, indiferent de mediul în care execuți acest tip de mișcare.