TOP 5 Idei de piscine mici – cum să introduci o piscină dacă ai o curte mică

Ai o curte mică și cauți idei pentru a construi o piscină într-un spațiu limitat? Construirea unei piscine pe o suprafață mică este o sarcină destul de grea. Dacă ai de-a face cu o curte mică, îngustă sau cu o formă mai complicată, cum și unde poți înghesui o piscină? Ei bine, este nevoie doar de puțină creativitate.

       Forma piscinei poate face diferența: piscinele lungi și înguste sunt foarte la modă în acest moment, oferind o atmosferă modernă grădinilor de orice dimensiuni. Piscinele circulare pot funcționa bine pentru colțuri, și arată foarte bine când sunt placate cu piatră și se armonizează cu amenajarea grădinii pentru un aspect natural, rustic. 

       Așadar, dacă ai în plan să adăugi o piscină mică în curtea ta, citește următoarele idei și sfaturi de la experți 

 

1. Piscină lungă și îngustă

 

      Dacă ai o curte mică și îngustă este foarte ușor să introduci o piscină. Este foarte important să ne gândim că piscinele, mai ales într-un spațiu mic, nu trebuie ascunse, ferite de vedere, ci ar trebui să fie o caracteristică cheie a grădinii, fiind parte din amenajarea peisagistică a curții. 

 

2. Piscină mică și adâncă

 

Piscinile mici și adânci, cu trepte pentru șezut, sunt o opțiune grozavă pentru curțile mici din spate. Aceste piscine nu sunt pentru înot, deoarece nu au suficient spațiu, însă îți oferă spațiul perfect pentru a te răcori și oferă și un aspect plăcut grădinii. Poți adăuga niște fântâni pentru a avea acel sunet relaxant de apă curgătoare în grădina ta.

 

3. Fă din piscina mică o bijuterie peisagistică

      Poți să te inspiri din această idee de cascadă curgătoare și să adaugi piscinei tale micuțe un artificiu special. Cele mai frumoase grădini încep cu o focalizare simplă a unui obiect mai special, ce creează eleganța unui design peisager armonios. Poți adăuga un element de apă piscinei pentru a atrage atenția și pentru a face spațiul primitor și relaxant. Pentru realizarea tehnică a acestui artificiu, poți utiliza pompe de apă de la Hornbach, pentru un flux continuu de apă la cascada piscinei tale.

 

4. Piscină la limita terenului

 

       Dacă spațiul curții este foarte limitat, nu-l irosi pentru a crea o bordură fără rost în jurul piscinei. Poți profita la maximum de spațiul disponibil și să mergi până la limita terenului cu piscina. Pentru a face spațiul mai prietenos, poți atașa plante agățătoare la gardul sau peretele limitrof, astfel încât piscina să se simtă mai puțin mică. De asemenea, plantele oferă o priveliște frumoasă și relaxantă atunci când te afli în apă. 

 

5. Piscina circulară

      Dacă curtea voastră din spatele casei are un aer mai rustic, natural, o piscină pătrată sau dreptunghiulară nu prea se potrivește în context, așa că ar trebui să optezi pentru o variantă mai potrivită: o piscină circulară. 

       Poți amenaja toată grădina într-un stil mai rustic, cu pietre de râu, plante și flori, leagăn și spații de șezut, grătar și chiar loc de foc de tabără, iar dacă mai ai loc și de 2-3 șezlonguri e absolut minunat. 

       Deși piscinele circulare sunt micuțe, datorită formei lor pot fi foarte încăpătoare și puteți să vă bucurați de ele împreună cu toată familia.

Dacă ai o grădină mică, opțiunile de mai sus pot face diferența între o grădină comună și plictisitoare și un spațiu în care poți să te relaxezi și să îți încarci bateriile. Astfel, poți avea oaza ta de liniște chiar la tine acasă fără să te limitezi. 

Sursa foto: Shutterstock.com