TOP 5 jucării pe care copii de până la 5 ani le iubesc!

Fascinația pentru jocuri și jucării începe încă din primele luni de viață ale bebelușului. Acestea devin tot mai ingenioase, pe măsură ce li se dovedește abilitatea de a stimula mintea copilului. Ajută-l să descopere lumea înconjurătoare și să își dezvolte rapid creativitatea cu jucării inventive și foarte atractive pentru aceste vârste mici.

Cu siguranță, îți dorești ca cel mic să crească sănătos și într-un mediu stimulativ, motiv pentru care este necesar să te orientezi către jocuri atrăgătoare. Cum nu există deocamdată niciun ghid care să-ți explice exact cum să le alegi, primul indiciu sunt preferințele personale ale celui mic. Cu toate acestea, evită să mergeți prea des la cumpărături împreună, dacă nu vrei să sfârșiți cu prea multe jucării luate din impuls.

Află din acest articol care sunt cele 5 jucării pe care merită să le cumperi copilului tău în primii ani de viață:

  1. Dacă în primele luni de viață copilul nu poate distinge nici culori, nici forme, după vârsta de 4 luni, îi poți cumpăra jucării colorate cu forme variate. Acestea îl vor ajuta să facă mai rapid distincții și să descopere lucruri noi, să facă rapid asocieri. Clasicele jucării de pluș sunt obligatorii, însă poți găsi modele în forme geometrice și cât mai variat colorate.
  2. De la vârsta de 1 an, jucăriile și jocurile pot fi diversificate. Încearcă să-i stimulezi simțurile cu ajutorul unor instrumente muzicale pentru copii disponibile pe pagina https://www.babyneeds.ro/instrumente-muzicale/filtre/tip-produs/orga/ destinate acestei grupe de vârstă. Mai mult, este indicat ca jocurile să poată implica activități prin care copilul să simtă apropierea de tine, ca părinte, foarte importantă la acest stagiu al vieții sale.
  3. De la vârsta de 2 ani activitățile devin tot mai diversificate, la fel și scopurile lor. Cei mici învață de acum să socializeze și să îndeplinească unele scopuri ale jocurilor. Îl poți stimula cu puzzle-uri simple, jocuri de rol sau obiecte muzicale de la Babyneeds, care să le atragă ușor atenția. De acum, curiozitatea copiilor va spori, la fel și nevoia de a avea jucării distractive.
  4. La 3-4 ani, acum capabili să comunice, să-și împartă sarcini și să inventeze roluri și activități, trebuie angrenați cât mai mult în jocuri creative de grup. Acestea pot consta în construcția cu ajutorul pieselor lego sau board games specifice vârstei și cărți sau planșe de colorat.
  5. Odată ajunși la vârsta de 5 ani, cel mic va alege singur să petreacă tot mai mult timp în compania prietenilor, iar activitățile în aer liber sunt ideale. Baschetul, badmintonul sau fotbalul sunt activitățile potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Orientându-te cu ajutorul acestor 5 idei de jocuri și jucării, vei observa cât de repede va crește copilul tău într-un cadru mereu surprinzător, atractiv și care îi stimulează cu ușurință toate simțurile, precum și imaginația.