Top 5 muzee de vizitat în Londra

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță este Londra, capitala Marii Britanii și orașul cu cei mai mulți vizitatori anual. Iată care sunt muzeele pe care să le includeți în itinerariul vostru londonez, când sunteți în concediu pe malurile Tamisei.

British Museum

Cel mai mare și mai cunoscut muzeu din Londra este British Museum, adevărat simbol al regalității britanice și al istoriei sale glorioase. A fost inaugurat în 1753 și de peste 250 de ani impresionează vizitatorii cu exponate unice, din toată lumea.

Cuprinde peste 8 milioane de obiecte în peste 90 de expoziții permanente și temporare. Primul muzeu public din lume uimește și astăzi prin varietatea colecțiilor și valoarea unor piese precum Piatra din Rosetta, Marmura de la Parthenon sau Mumiile egiptene.

Natural History Museum (Muzeul de Istorie Naturală)

Supranumit “Muzeul Dinozaurilor”, Natural History Museum reprezintă o atracție pentru turiști de toate vârstele. Macheta de 28 de metri a balenei albastre, Galeria Terra, secțiunile Ecologie și Biologie Umană se află în topul preferințelor vizitatorilor. 

Impresionanta construcție animatronică senzorială ce reprezintă un Tyrannosaurus Rex reprezintă punctul central pentru vizitatorii muzeului, care este găzduit de o interesantă clădire în stil neogotic.

National Gallery

Iubitorii de artă vor fi copleșiți de frumusețea operelor expuse în Galeria Națională de Artă, găzduită de capitala britanică. Din 1824 și pînă în prezent au fost adăugate sute de capodopere, în colecții unice.

Clădirea muzeului se află în celebra Trafalgar Square și găzduiește  peste 2500 de picturi și sculpturi semnate de Botticelli, Bruegel, Cézanne, Degas, Dürer, Goya, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Monet, Raphael, Rubens, Titian, Turner, Van Dyck, Van Gogh, Vermeer și alte nume de referință din istoria artelor.

 Muzeul figurilor de ceară – Madame Tussauds

La începutul secolului XX la Londra era inaugurat un muzeu de dimensiuni impresionante, dedicat figurilor de ceară, realizate în stilul inconfundabil semnat Madame Tussauds. Era începutul unei povești de succes mondial, cu milioane de turiști care vizitează exponatele și se fotografiază lângă personalitățile preferate.

Personalități istorice, muzicieni, sportivi, staruri de cinema, politicieni, scriitori vestiți se află printre exponatele din ceară ce redau în detaliu trăsăturile și reprezintă atracții inedite și astăzi, la mai bine de 150 de ani de la deschiderea expoziției.

Tate Modern

Arta modernă are un muzeu dedicat în capitala britanică. Este vorba despre Galeriile London Tate, care găzduiește cele mai valoroase expoziții de gen din lume. Muzeul cuprinde și colecția națională ce prezintă artiștii britanici de la începutul secolului XX până în prezent, inclusiv opere iconice semnate de Henry Moore, Francis Bacon, Lucian Freud sau Richard Hamilton. Nu lipsesc operele unor artiști faimoși precum Andy Warhol, Pablo Picasso, Salvador Dali, Giorgio de Chirico sau Mark Rothko.  

Includeți aceste muzee în planurile de vacanță, mai ales că aveți la dispoziție bilete de avion București-Londra începând de la 19 euro, ca să vizitați capitala britanică,   să-i cunoașteți îndeaproape istoria glorioasă și cultura impresionantă.