3 greșeli de evitat atunci când alegi profilul pentru geamul termopan

Profilul unui geam termopan este reprezentat de acea ramă din PVC care înconjoară sticla. Acesta are numeroase specificații tehnice, așa că este important să le alegi pe cele mai potrivite astfel încât să te bucuri de confort maxim în interiorul locuinței. Însă, acest lucru poate fi cu adevărat dificil.

Iată câteva greșeli pe care mulți tind să le facă în momentul alegerii profilului PVC. Ține cont de acestea atunci când te pregătești pentru achiziție.

1. Nu alege un profil din clasa C

Clasa este termenul folosit pentru a descrie diferite categorii în care profilele PVC se împart în funcție de grosimea peretelui lor exterior. Astfel, putem diferenția între clasele A, B și C. Clasa A prezintă grosimea cea mai mare, de minimum 3 mm, fiind recomandată pentru zonele unde pot apărea temperaturi extreme atât iarna, cât și vara. În general, este recomandat să optezi pentru profile din clasa A.

Clasa B, cu o grosime de aproximativ 2,8 mm, are o eficiență termică mai ușor mai scăzută. Însă, pot fi utilizate în zonele ceva mai calde, care nu prezintă astfel de variații de temperatură. 

În cele din urmă, clasa C nu este asociată cu o grosime foarte mare a peretelui exterior, motiv pentru care nu este eficientă din punct de vedere termic și energetic. Multe persoane tind să opteze pentru aceasta datorită prețului mai scăzut, însă nu este o investiție avantajoasă, cheltuielile mergând către energia și combustibilul utilizat pentru încălzirea și răcirea locuinței.

2. Nu alege o adâncime de montaj mică

Adâncimea de montaj a profilului este reprezentată de grosimea generală a acestuia, adică distanța măsurată de la interiorul la exteriorul ramei. Este foarte important ca aceasta să nu fie confundată cu grosimea exterioară. 

În general, este recomandat ca adâncimea de profil să fie una cât mai mare. Din nou, multe persoane sunt tentate să opteze pentru o valoare mai mică în schimbul unui preț mai scăzut, deși o adâncime mai mare asigură o mai bună izolație și un confort mai ridicat.

3. Nu te lăsa păcălit de un număr de camere mai mare

În cele din urmă, și compartimentarea profilului este importantă. Compartimentarea constă în numărul de camere de aer de care acesta dispune. Putem avea între 3 și 7 camere, iar mulți sunt tentați să creadă că un număr crescut de camere înseamnă o izolare mai bună.

Însă, nu doar acest aspect trebuie luat în considerare, ci va trebui să ții cont și de adâncimea de profil. Deși ai un număr mare de camere dar o adâncime mai mică, vei avea parte de o izolație mai scăzută decât în cazul unui profil cu adâncime mare și mai puține camere.

Din cauza acestor numeroase specificații, poate deveni ușor dificil să alegi un profil PVC care să îți ofere eficiență maximă. Poți consulta oferta Izotec pentru a beneficia de termopane de calitate. Ținând cont de aceste câteva criterii, căutarea poate deveni ceva mai simplă. Nu uita să nu te lași întotdeauna păcălit de valorile mari și întreabă un expert dacă ai orice neclarități.