Tot ce ai nevoie pentru deschiderea unui restaurant cu specific italian

Deschiderea unei afaceri în Horeca are nevoie de multă pasiune, ambiție și alegeri inspirate pentru a reuși cu adevărat. Plăcerea de a primi și servi clienții, ambiția de a avea una dintre cele mai apreciate locații dar și o bucătărie cu adevărat utilată sunt criterii esențiale atunci când te hotărăști să inaugurezi propriul restaurant.

În ultima vreme locațiile cu specific, adică cele în care se găsesc mâncăruri specifice unei anumite țări sau zone sunt din ce în ce mai căutate de către clienți. Aceștia vor experiențe culinare cât mai autentice care să îi transpună pentru câteva ore în țara din care face parte meniul.

Una dintre cele mai delicioase ”oferte culinare” este pusă la dispoziție de bucătăria italiană. Pastele, pizza, fructele de mare, peștele, carnea pregătită suculent sau deserturile nemaipomenite sunt greu de refuzat de la mic la mare. Și pentru a le pregăti așa cum se cuvine vei avea nevoie și de echipamente specifice pentru a-ți dota bucătăria: mașini de fiert paste, mașini de gătit, grătare sunt doar câteva din utilajele de care vei avea nevoie.

Așadar, dacă ești antreprenor la început de drum și încă ești în căutarea acelei idei de restaurant care îți va aduce succes, deschiderea unuia cu specific italian poate fi o mișcare ce îți va aduce profit.

Și pentru a face lucrurile ca la carte, este important ca încă de la început să îți stabilești un plan: unde va fi locația și cum va arăta aceasta, ce feluri de mâncare incluzi în meniu și cum utilezi bucătăria astfel încât aceasta să fie eficientă și să poți prepara mâncăruri savuroase apreciate cu adevărat de clienți.

Modul în care arată restaurantul dar și amplasarea acestuia sunt două aspecte importante pentru a avea succes. Asigură-te că aduci în designul interior savoarea Italiei prin elemente de decor specifice. Acest lucru îți va asigura crearea unei atmosfere în care clienții tăi se vor simți relaxați și vor fi deschiși la a încerca meniul pe care îl propui.

Pasul numărul doi este să stabilești felurile de mâncare pe care le vei propune și să ai în vedere să gătești rețete autentice și cu ingrediente de calitate.

Pasul numărul trei, care este de fapt cel mai important în deschiderea unui restaurant, este să achiziționezi echipamente profesionale de bucătărie care te vor ajuta să prepari mâncarea. Odată stabilit meniul, vei putea face și lista cu utilajele, echipamentele și instrumentele de care vei avea nevoie.

Pentru un restaurant cu specific italian este clar că pastele de diverse sortimente și cu felurite sosuri sunt vedetele meniului. Pentru a facilita munca personalului tău și pentru a fi sigur că vei putea pregăti aceste preparate rapid și la standarde înalte de calitate, este important să achiziționezi mașini de fiert paste. Pe gaz sau electrice, fabricate din oțel inoxidabil și cu capacități diverse chiar și de până la 80 de litri, mașinile de fiert paste vor fi un aliat de încredere pentru restaurantul tău.

Și pentru a fi sigur că achiziționezi doar echipamente Horeca originale, construite așa cum trebuie și la standarde înalte de calitate ai nevoie să iei în considerare încă un aliat: un furnizor de încredere cu care să colaborezi.

Be Our Guest comercializează o gamă completă de echipamente, utilaje și accesorii pentru dotarea bucătăriilor profesionale. În portofoliu găsești tot ce ai nevoie, de la clasicele mașini de gătit și echipamente frigorifice nelipsite din orice bucătărie, până la mașini de fiert paste, grătare, bancuri de lucru și tot ce vei mai avea nevoie pentru ca lucrul în bucătăria restaurantului tău să fie eficient. Consultanții Be Our Guest sunt profesioniști cu experiență de peste 10 ani în domeniul Horeca care nu numai că vor identifica corect nevoile tale, dar îți vor propune echipamentele de care ai nevoie la costuri cu adevărat eficiente. În plus, beneficiezi de perioadă de garanție și service la echipamente, precum și livrarea acestora exact atunci când ai nevoie.