Tot ce trebuie sa stii despre baloanele din folie

 

Clar este un trend: baloanele din folie sunt printre cele mai populare alegeri cand vine vorba de decoratiuni pentru absolut orice tip de petrecere (petrecere aniversara, petrecerea de 1 an, botez, nunta, majorat, lansari de business, corporat, etc.).

Dar in ciuda faptului ca sunt foarte populare, putini dintre noi stim detalii in plus despre baloanele folie.

Materialele folosite pentru producecrea lor poate fi latex sau folie de aluminiu.

Ei bine, daca in cazul baloanelor din latex se foloseste un singur material, in cazul baloanelor de folie se folosesc doua materiale: mylarul si folia (care este, de fapt, aluminiu). Mai exact, folia se aplica sub forma unui strat subtire peste Mylar. Asadar, baloanele din folie sunt acelasi lucru cu baloanele din Mylar.

Se gasesc in nenumarate tipuri de culori, dimensiuni si forme. De pilda, poti opta pentru baloane folie personaje pentru a intregi decorul unei petreceri pentru copii, poti cumpara baloane cu fata fericita pentru evenimentele destinate copiilor, poti achizitiona baloane in forma de inima pentru persoana iubita, iar lista poate continua la infinit.

Indiferent de ocazia speciala pentru care trebuie sa organizezi petrecerea, vei gasi un tip de baloane folie potrivit pentru decorul dorit.

Care sunt diferentele dintre baloanele din folie si baloanele din latex?

Atat baloanele din folie, cat si cele din latex

– pot fi umflate fie cu aer simplu, fie cu heliu. Atunci cand sunt umflate cu heliu, cele din latex vor pluti o perioada de 12- 15 ore. Baloanele din folie, in schimb, pot pluti chiar si timp de doua saptamani. In cele din urma, insa, timpul exact de plutire al ambelor tipuri de baloane depinde de dimensiunea balonului si de temperatura aerului.

De mentionat, de asemenea, ca baloanele din Mylar sunt recomandate a fi utilizate in interior. Acest lucru este datorat faptului ca Mylarul, fiind o folie metalica, are capacitatea de a conduce curentul electric. In conditiile in care este bine controlat balonul din Mylar poate fi folosit si afara. Daca, insa, scapa de sub control si se incurca in vreo linie electrica, el va putea provoca o intrerupere.

– O alta diferenta intre baloanele din latex si cele din folie este faptul ca primele sunt 100% biodegradabile, in timp ce baloanele din folie sunt sintetice. Prin urmare, persoanele doritoare sa efectueze lansarea unui balon in vazduh ar fi mai bine sa evite folosirea baloanelor din folie si sa le aleaga pe cele din latex.

Ce sa alegi pentru petrecerea unui copil? Balon din folie sau balon din latex?

Atat baloanele din folie, cat si cele din latex vor fi indragite de cei mici. Pentru o varietate, insa, noi le recomandam pe ambele. Baloanele cu folie nu ar trebui totusi sa lipseasca, deoarece pe langa faptul ca se gasesc intr-o varietate de figurine, putand reprezenta orice personaje din desene animat preferat de cei mici, ele se gasesc si sub forma de litere, in asa fel incat spatiul ce gazduieste petrecerea sa poata fi personalizat cat mai mult posibil.