Tot ceea ce trebuie sa stii despre Geneva Auto Show 2018

Pasionatii de motoare puternice, masini cu aspect deosebit si evolutie auto, au stat cu ochii zilele acestea pe ceea ce s-a intamplat la Geneva Auto Show 2018. Industria auto reuseste sa organizeze din ce in ce mai multe evenimente de acest fel, insa, aflat la editia cu numarul 88, show-ul de la Geneva este un eveniment auto cu ceva special.

Care sunt masinile prezentate la Geneva Auto Show 2018

Cei de la autospectator.com au facut o lista cu cele mai interesante masini care au fost prezentate la aceasta editie. Multe masini noi, aceiasi producatori vechi si multa inovatie. Printre modelele care au atras atenta se numara si urmatoarele:

  • Porsche GT3 RS. Este un automobil magnetizant, care se remarca printr-o „lansare ” catre viteza de 100 km/h in doar 3.2 secunde. Pe langa faptul ca este foarte puternic, arata si foarte bine.
    Toyota GR Supra Racing. Organizatorii acestei editii considera acest automobil a fi un adevarat star. Conform celor de la autospectator.com, este un automobil care foloseste aceeasi platforma ca si
  • BMW Z4 si combina cu succes precizia germana cu ingineria excelenta a japonezilor.
  • Jaguar i-Pace. Este un automobil care pare, cat de cat normal, din punct de vedere al designului, asta daca este comparata cu modelele Porsche si Toyota. Totusi, ceea ce reuseste este sa atraga atentia prin constructie. Automobilul este electric si are o serie de dotari foarte atractive.

Printre masinile cu un design futurist si cu preturi pe masura, la show s-au strecurat si modele din clasa medie, pe care un sofer cu buget nu tocmai urias le poate lua in considerare. Audi A6, BMW X4 sau Hyundai Santa Fe au reusit sa aduca o serie de noutati fata de modelele precedente. De asemenea, pe podium s-au aflat si Skoda Fabia, Peugeot 508 sau Volvo V60.

Care este istoria Show-ului auto de la Geneva?

Oricat ar fi de greu de crezut, Geneva Auto Show a luat startul in urma cu mai bine de 100 de ani, mai exact acum 113 ani. In 1905, evenimentul a prezentat 37 de vehicule, atat masini cat si motociclete si a avut un succes urias, cu peste 17000 de vizitatori.

In 1906 show-ul s-a intors, insa ulterior, abia in 1923 a fost organizat in Zurich. An de an, ulterior, salonul de la Geneva a reusit sa prezinte modele de masini din ce in ce mai interesante si a atras un numar in crestere de oameni.

Ce poate sa fie retinut dupa editia din acest an a show-ului?

Surprinzator, nu au fost foarte multe surprize. Producatorii au venit cu o multime de noutati, insa nimic la care pasionatii sa nu se fi asteptat: Un numar foarte mare de masini electrice, din ce in ce mai multa fibra de carbon pentru constructia unor automobile dinamice si usoare si o indepartare de tot ceea ce inseamna motoare diesel. Cei care au trecut pragul show-ului au putut descoperi atat masini extrem de sport, cat si masini de teren sau pur si simplu masini de oras. La majoritatea producatorilor, noile modele au fost reeditari ale unor modele ceva mai vechi.