Trenduri în mobila pentru camera copiilor

Amenajarea unui spațiu funcțional și distractiv pentru copii îi ajută să învețe, să se joace, să socializeze cu prietenii și să își dezvolte creativitatea.

Dacă te pregătești să amenajezi sau să redecorezi camera copilului tău, în acest articol poți afla care sunt cele mai importante trenduri în mobila pentru camera copiilor.

Mobila trebuie să țină cont de vârsta copilului

Mobila pentru camera copiilor trebuie raportată la vârsta acestora, ea dictând dimensiunea, materialul din care este fabricată și numărul pieselor componente.

Funcționalitatea este o prioritate

Funcționalitatea se află în topul trendurilor pentru sezonul 2022-2023. Copiii cresc foarte repede, de aceea îți recomandăm să cumperi mobilă care poate fi ajustată în funcție de vârsta lor.

Patul trebuie să fie confortabil

Indiferent de tipul de pat pe care îl alegi, acesta trebuie să fie confortabil și de aceea salteaua este foarte importantă. Poți alege una flexibilă, cu un grad mediu de fermitate, care poate fi folosită timp de mai mulți ani.

În ceea ce privește designul, poți alege un pat clasic sau o canapea. Paturile supraetajate sunt din nou în trend. Ele pot fi folosite pentru a crea mai mult spațiu în plan orizontal și sunt perfecte dacă încăperea este împărțită de doi copii.

Dulapul de haine clasic este o alegere inspirată

Un dulap de haine clasic, cu mai multe sertare și rafturi, reprezintă o alegere elegantă și practică în același timp. El poate fi folosit cu ușurință și de copiii de școală primară, și de adolescenți.

Soluțiile inteligente de depozitare păstrează ordinea în cameră

Rafturile montate pe perete, cuburile care pot fi amplasate sub birou și dulapurile pe roți reprezintă soluții pentru depozitarea cărților, jucăriilor, proiectelor științifice, lucrărilor artistice și a tuturor celorlalte instrumente și accesorii din “arsenalul” copiilor, indiferent de vârsta acestora.

Ele sunt totodată mijlocul potrivit prin care copiii deprind păstrarea ordinii în camera încă de la vârste fragede.

Biroul este adaptat la vârsta și constituția copilului

Biroul este principalul loc în care copilul învață, de aceea el nu trebuie să fie înghesuit într-un colț, ci amplasat într-un spațiu ”aerisit” și lângă o sursă potrivită de lumină.

Un birou cu dimensiuni ajustabile în funcție de înălțimea și constituția copilului reprezintă o soluție pe termen lung, scutindu-te de cheltuieli anuale cu schimbarea lui.

Pentru copiii mai mari, care folosesc laptopul, trebuie să ai în vedere distanța până la ecranul acestuia și poziția mâinilor pe birou atunci când copilul folosește dispozitivul.

Pentru un plus de funcționalitate și mai mult spațiu în încăpere, poți alege un birou suspendat pe perete sau unul care glisează dintr-un dulap.

Indiferent de modelul ales, biroul trebuie să dispună de spații generoase de depozitare, astfel încât suprafața de lucru să fie păstrată ordonată.

Un colț pentru citit, cu un fotoliu potrivit vârstei copilului este de asemenea în trenduri, și stimulează plăcerea pentru lectură de îndată ce copilul învață să citească.

Scaunul cu înălțime reglabilă rămâne în trenduri

Un scaun confortabil, cu înălțime reglabilă, alături de un suport pentru picioare îl ajută pe copil să păstreze postura corectă atunci când lucrează la birou și îi protejează coloana vertebrală.

Mobila modulară conferă un plus de funcționalitate

Mobila modulară este compusă din mai multe elemente individuale, care fac parte dintr-un întreg, dar care pot fi dispuse în funcție de nevoile copilului și de dispunerea și decorul camerei acestuia. Dacă spațiul de care dispui îți permite, alege un set cu pat, dulap, birou și loc de joacă pentru un plus de funcționalitate.

Mobila din camera copilului trebuie să fie practică, plăcută și, în același timp, să îi ofere acestuia confortul de care are nevoie pentru a se simți aici în largul său.

Te așteptăm la cel mai mare magazin cu mobilă pentru copii din Baia Mare ca să o alegi pe cea potrivită pentru tine.