Tu cum te-ai gândit să îți amenajezi interiorul și exteriorul casei sezonul acesta? 

Fie că te gândești să îți renovezi vechea locuință, fie că iei în considerare ideea de a-ți construi o casă nouă, acest proces necesită de multe ori o privire în detaliu asupra fiecărei etape pe care trebuie sa o urmezi. De cele mai multe ori, pentru a obține rezultatele mult așteptate și un confort de lux, este necesar să îți îndrepți atenția spre fiecare unghi al casei, în așa fel, încât, la final, atât exteriorul cât și interiorul acesteia sa fie conform dorințelor tale. De asemenea, pentru a menține protecția și integritatea pereților, poți opta pentru panouri decorative exterior

 

Iată câteva sfaturi pe care să le ai în vedere în cazul în care dorești să construiești de la 0:

  • Planifică un buget total, pe baza căruia vei stabili și ponderea procentuală a  fiecărui produs în parte, luând în considerare preferințele tale referitor la calitatea și cantitatea acestora. 
  • Vizualizează de la început rezultatul final, raportându-te la design, cromatică și complexitatea decorului. 
  • Stabilește un interval de timp optim și accesibil, astfel încât fiecare etapă de renovare să fie finalizată cu succes, fără a fi nevoie de a urgenta unele etape în favoarea altora. 

 

Design-ul interior

În ceea ce privește întregul proces de lucrări interioare, uneori poate fi dificil să întocmești o listă care să conțină toate produsele necesare la un loc, de aceea, cel mai util ar fi să te raportezi la fiecare cameră în parte. 

  • Pentru dormitor, trebuie să ai în vedere asigurarea liniștii constante și o aerisire consistentă. De asemenea, este recomandată o gamă de culori calde și deschise, în scopul de a se crea o atmosferă relaxantă. 
  • Design-ul sufrageriei trebuie conceput ținând cont de faptul că reprezintă probabil cel mai utilizat spațiu al casei și necesită o reînnoire constantă a obiectelor de decor uzate în timp. 
  • În funcție de tema și spațiul  pe care dorești sa îl aloci pentru baie, costurile vor fi cu atât mai ridicate, cu cât îți dorești să atingi un nivel mai ridicat de lux. Cel mai indicat ar fi să păstrezi acest nivel pentru toate celelalte camere. 

 

Design-ul exterior 

Pentru a te bucura de o finisare minunată a exteriorului în conformitate cu interiorul, trebuie să fii foarte atent la cele mai mici detalii, astfel încât totul să se îmbine perfect din punct de vedere cromatic și estetic, într-un stil deosebit de elegant. 

Probabil ai ales deja ferestrele de ultimă generație și dorești să se îmbine perfect cu restul pereților, fie că privești din exterior, fie din interior. 

Acum ai la îndemâna profile polistiren, care sunt ușor de montat, fiind potrivite pentru finisarea oricărui unghi al casei, ceea ce conferă o continuitate a pereților atât cu pardoseala, cât și cu tavanul. De asemenea, aceste profile nu se limitează doar la interior, astfel încât pot fi folosite cu ușurintă la finisarea exteriorului (ca de exemplu, finisarea ferestrelor sau a colțurilor), astfel încât tu să fii mândru de rezultatul final al propriei tale locuințe.