Utilizările și beneficiile aduse de confecțiile metalice

Oțelul inoxidabil este un material cu proprietăți unice și impresionează atât prin aspectul său strălucitor, cât și prin rezistența la coroziune. De aceea, foarte multe industrii îl preferă și optează pentru diverse tipuri de produse din inox.

Odată cu dezvoltarea și popularizarea tehnologiei de producție a oțelului inoxidabil, a început să fie folosit pentru numeroase aplicații. Până la mijlocul secolului al XX-lea s-a dovedit de succes în producția de mașini, rezervoare industriale cu destinații speciale, elemente structurale, obiecte decorative, mobilier, etc.

Care sunt avantajele inoxului?

O altă caracteristică în favoarea selectării acestor confectii metalice ca echipamente gastronomice legate de industria alimentară sau medicală (de exemplu, ustensile chirurgicale) este ușurința de curățare. Oțelul inoxidabil are o porozitate scăzută, ceea ce face îndepărtarea murdăriei o sarcină ușoară.

Disponibilitatea ridicată a materiei prime (100% reciclabilă) cu costuri de producție mai mici înseamnă că oțelul inoxidabil este privit favorabil și în industriile în care până acum au fost utilizate tipuri de oțel mai ieftine. Durata de viață lungă înseamnă că, pe termen lung, vor exista economii asociate cu service-ul, întreținerea mai puțin frecvente și chiar nevoia de a înlocui o anumită instalație. O balustradă din oțel inoxidabil sau o scară nu mai surprind pe nimeni.

Este folosit cu succes pentru producția de articole de zi cu zi, mașini, construcția de structuri monumentale, rezervoare inox și instalații specializate. În prezent, există multe clase de oțel cu compoziție și tehnologie de producție diferite, datorită cărora se obține un produs cu proprietăți corespunzătoare aplicației date.

Combinația dintre practicitate și estetică îl face ușor utilizat în producția de mobilier și fitinguri sanitare. Atât în ​​gastronomia profesională, cât și în uz privat, mesele, dulapurile și chiuvetele din oțel inoxidabil sunt foarte apreciate. Funcționează bine în condiții mai dificile, de exemplu băi sau bucătării, unde predomină periodic umiditatea ridicată a aerului. Hotelierii și proprietarii de case de vacanță, de asemenea, privesc favorabil mobilierul format din total – sau părți – din oțel inoxidabil.

Astăzi, produsele din oțel inoxidabil ne însoțesc în aproape fiecare domeniu al vieții. Tratat inițial ca o curiozitate metalurgică, apoi un înlocuitor al argintului în producția de tacâmuri, a câștigat ulterior recunoașterea într-o serie de industrii și adesea în industrii foarte diferite.

Ecologia inoxului este, de asemenea, o problemă ridicată din ce în ce mai des. Este neutru din punct de vedere biologic, nu poluează mediul înconjurător și poate fi reciclat cu succes. Datorită duratei lungi de viață a articolelor fabricate din acesta, oțelul inoxidabil – în comparație cu alte materiale similare – are o amprentă redusă de carbon. Aceasta înseamnă că producția și funcționarea sa globală emit puțin CO2 în atmosferă.

CategoriiFără categorie