Care sunt cele mai bune aplicații pentru a lua notițe?- Top 4 aplicații pentru notițe digitale

La majoritatea facultăților din toată ţara, studenții nu se mai prezintă cu dosarul de foi și pixuri pentru a scrie notiţele de curs, ci aleg ruta modernă şi tehnologică, adică tablete și laptopuri. Aceast fapt încurajează renunţarea la metoda tradițională, prin faptul că tot mai mulți studenți își dau seama de avantajele notițelor digitale și anume: 

  • nu trebuie să mai ai o multitudine de caiete pentru fiecare curs 
  • nu mai ai nevoie să cumperi toate cărțile costisitoare, pentru că toate sunt în format pdf 
  • poți să inseri direct imagini sugestive în notițele tale
  • există aplicații speciale pentru fiecare filieră de facultate ce te ajută. Iată câteva exemple: oasele se pot învăța în model 3D, dacă ești la o facultate de medicină sau poți să-ți exersezi talentele artistice prin funcțiile de desenat disponibile

   Pentru a sumariza, notițele digitale reprezintă viitorul. Dintre cele 2 variante cea mai avantajoasă este o tabletă deoarece poți să scrii notitele de mână, cu ajutorul unui pix special, sau poți să o transformi în laptop prin utilizarea unei tastaturi (de preferat wireless). 

Iată cele mai bune aplicații de luat notițe digitale

 

  • GoodNotes

 

Din păcate, această aplicație este disponibilă numai pe device-urile ce rulează sistemul de operare iOS, însă este una dintre cele mai populare aplicații de luat notițe digitale. GoodNotes te lasă să scrii notițe de mână, să editezi PDF-uri şi PPT-uri, să-ţi manageriezi toate documentele, deci per total tot ce şi-ar putea dori un tânăr student dintr-o asemenea aplicație. Aceasta este de tip pay to use, adică plătești o dată prețul și te poți bucura de toate avantajele ei.

 

  • Evernote

 

Evernote este tot o aplicație ce are un plan de plată , însă poți să o folosești și în versiunea gratis. Accesibilitatea notiţelor este remarcabilă, deoarece când folosești varianta gratis poți face modificări de pe telefon și să se modifice în timp real pe celălalt device al tău. Poţi adăuga poze, să setezi reminders și multe alte acțiuni de editare pe care le poți descoperi cu ajutorul planului gratis al aplicației.

 

  • Samsung Notes

 

Această aplicație este foarte accesibilă și ușor de folosit pentru toți utilizatorii de tablete Samsung, care caută o modalitate bună și gratis de luat notițe eficient. Aceștia beneficiază în cadrul aplicației de foarte multe funcții interesante, precum convertirea textului scris în text digital prin câteva click-uri, sau sincronizarea de înregistrări audio cu notițele tale. Este o variantă perfectă şi pentru începători și pentru experți, așa că poți accesa site-ul Altex.ro pentru a-ţi cumpăra și tu propia tabletă Samsung.

 

  • Microsoft OneNote

 

Cea mai bună parte la această aplicație este faptul că probabil nu vei plăti niciodată pentru ea. Ai la dispoziție 5GB de spațiu pentru toate notițele tale, deci probabil că deja îți vei ţine diploma în mână încă având spațiu în drive. Așadar, dacă nu dorești ceva mult prea avansat, OneNote este aplicația pentru tine.

   În concluzie, fiecare aplicație are avantajele și dezavantajele ei, însă important este ca tu să poți face tot ce ţi-ai propus ajutat de ea. Pe măsură ce o folosești mai mult, notițele tale vor arăta din mai bine, iar tu vei învăţa mai ușor de pe ele.

 

Sursa foto: unsplash.com

CategoriiFără categorie