Vacanțele cu autorulota sunt din ce în ce mai apreciate de către turiști

Perioada pandemică care ne-a obligat pe toți să stăm în case o perioadă foarte lungă de timp a reușit să ne schimbe foarte mult și obiceiurile de zi cu zi. Astfel, am devenit mai atașați de natură și de dorința de a fi tot mai mult în mijlocul acesteia. De altfel, din ce în ce mai mulți oameni renunță la vacanțele în hoteluri de lux în detrimentul unor excursii de câteva zile cu autorulota, care printre altele, le oferă mai multă libertate de mișcare. Posibilitatea de a merge oriunde îți dorești și confortul la un nivel înalt, au făcut ca cererea pentru autovehicule de acest fel să crească din ce în ce mai mult și la noi în țară.

Totodată, un avantaj considerabil este și faptul că acestea pot fi închiriate doar pentru câteva zile, pentru momentele în care vrei să fugi de aglomerația și agitația orașului.

 

Cum poate o autorulotă să-ți facă vacanța mai frumoasă?

În mod clar, autorulotele sunt vehicule mari, care îți permit deplasarea dintr-o destinație turistică în alta și care îți oferă și posibilitatea de a economisi banii pentru cazare. Facilitățile pe care le pune aceasta la dispoziție sunt asemenea unei camere de hotel, dar pe care o poți lua cu tine oriunde dorești. În general, pentru a putea conduce un astfel de autovehicul trebuie să deții un permis de conducere de categoria B, pe care să îl ai de cel puțin 3 ani.

 

Experiența unei călătorii cu autorulota este marcată de liniște, de pace și de o libertate aparte pe care nu ai putea să le simți altfel. Nu numai că te vei putea conecta cu natura într-un mod deosebit, dar vei putea să campezi în locuri izolate, nedescoperite de nimeni, care îți vor oferi pacea de care ai nevoie pentru o vacanță perfectă.

 

Totodată, vei putea să ai parte de toate acestea, fără să renunți la confortul de zi cu zi. În general, toate autorulotele sunt dotate cu tot ceea ce ai nevoie pentru a avea parte de relaxare absolută. De la paturi comode, la mobilă de bucătărie și chiar băi performante, toate acestea sunt incluse în prețul pe care îl vei plăti pentru autorulota în sine. În general, aceste tipuri de autovehicule sunt potrivite pentru cei care doresc să aibă parte de o altfel de vacanță, lipsită de excese și de elemente de extravaganță. Mai mult, veți descoperi unele dintre cele mai ascunse colțuri ale țării și nu veți mai fi niciodată îngrădit de întrebarea „Unde ne vom caza?”.

 

În plus, mărimea acestor tipuri de autovehicule îți permit să iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie, fără să mai fii nevoit să te limitezi la un singur bagaj în care să încerci să îți pui toate cele necesare pentru confortul și siguranța ta.

 

Care este prețul unei autorulote?

 

De cele mai multe ori, prețul unei autorulote depinde de dotările pe care le are aceasta. Dacă discutăm despre autovehicule noi, prețurile pot varia între 40.000€ și 50.000€. Cu toate acestea, există și variante mai puțin costisitoare, perfecte pentru cei cu un buget mai mic. De exemplu, una dintre soluțiile cele mai eficiente poate să fie chiar achiziționarea unei rulote second-hand, care nu este la fel de scumpă, dar care oferă aceleași avantaje.

 

O altă opțiune validă este și închirierea unei autorulote pentru câteva zile, pentru cei care își doresc doar să testeze această modalitate de a-și petrece vacanța. Prețurile pentru autorulote de inchiriat variază de asemenea, însă de cele mai multe ori pornesc de la 70-90€ în extrasezon și ajung până la 140- 160 € în sezonul principal.