Velcea & Partners: O Istorie de Succes în Obținerea Fondurilor Europene pentru Tinerii Fermieri

Grupul Velcea & Partners, un brand consacrat în consultanța și asistența pentru accesarea fondurilor europene, a atins o bornă impresionantă – peste 900 de proiecte aprobate în cadrul a peste 20 de programe diferite (ce pot fi verificate pe pagina web, AICI) , care au funcționat la nivel național. Această realizare remarcabilă este rezultatul muncii susținute și expertizei în domeniu, transformând si viziunile antreprenorilor agricoli și tinerilor fermieri în realitate.

Recent, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat ghidul consultativ pentru instalarea tinerilor fermieri, care a stârnit interesul comunității agricole. Linia de finanțare pentru această inițiativă va fi lansată în perioada următoare, oferind tinerilor fermieri oportunitatea de a primi sprijin financiar pentru începerea sau dezvoltarea afacerilor lor agricole.

Ghidul prezintă criteriile de selecție riguroase pentru zona națională și zona montană, cu scopul de a asigura o distribuție echitabilă a fondurilor și de a sprijini proiectele cu potențial ridicat de succes. Pentru a maximiza șansele de obținere a fondurilor europene, tinerii fermieri trebuie să îndeplinească criterii specifice pentru fiecare zonă în parte.

În zona națională, criteriile includ nivelul de calificare, promovarea producției de legume în spații protejate, comasarea prin preluarea de exploatații, apartenența la o formă asociativă cu rol economic, deținerea în proprietate a exploatației și promovarea tehnologiilor de producție moderne cu impact redus asupra mediului.

În zona montană, criteriile includ nivelul de calificare, promovarea sectorului zootehnic, comasarea prin preluarea de exploatații, apartenența la o formă asociativă cu rol economic, deținerea în proprietate a exploatației și promovarea tehnologiilor de producție moderne.

Fiecare criteriu are un punctaj aferent, iar tinerii fermieri trebuie să își construiască proiectele astfel încât să obțină cel mai mare punctaj posibil, ceea ce le va crește șansele de a beneficia de finanțarea europeană.

Grupul Velcea & Partners a demonstrat din nou angajamentul său față de dezvoltarea comunităților rurale și sprijinirea tinerilor fermieri în realizarea visurilor lor agricole. Prin expertiza sa vastă și experiența în domeniu, agenția continuă să fie un partener de încredere pentru toți cei care doresc să profite de oportunitățile oferite de fondurile europene în sectorul agricol.

De-a lungul anilor, Grupul Velcea & Partners a colaborat strâns cu organizațiile guvernamentale pentru a ghida și asista antreprenorii, în procesul complex al obținerii fondurilor europene. Printre programele de succes se numără POC 411, POC 411 bis, Electric UP, PNDR 6.2, PNDR 6.3, PNDR 6.1, Comert și Servicii, Microindustrializare, START-UP NATION (cele 3 ediții), Femeia Antreprenor, START-UP PLUS, Tranzitia către economia circulară, Măsura 1, Masura 2, Horeca, Internationalizare, IMM INVEST, Microgranturi în domeniul agroalimentar, Capital de lucru in domeniul agroalimentar și altele.

Contact:

Velcea & Partners

Telefon: 0764447755

Email: contact@velcea-partners.ro

Website: www.velcea-partners.ro

Despre Grupul Velcea & Partners:

Grupul Velcea & Partners reunește o echipă de experți cu o vastă experiență în accesarea fondurilor europene și implementarea cu succes a proiectelor într-o varietate de domenii. Cu peste 900 de proiecte aprobate în cadrul a peste 20 de programe diferite, grupul se remarcă ca un lider în furnizarea de servicii de consultanță de înaltă calitate în mediul de afaceri din România. Echipa diversificată de profesioniști aduce cunoștințe solide și rezultate verificabile, consolidându-și reputația de partener de încredere pentru succesul afacerilor.