Vezi 5 motive pentru a alege monumente funerare din marmură sau granit și află cum se întrețin!

 

Monumentul funerar reprezintă simbolul etern al omagiului adus unei persoane trecută în neființă. Fiecare astfel de monument este unic iar sentimentul de trăinicie este dat de priceperea meșterilor pietrari și a tipului de piatră ales pentru construcție. Astăzi, exista numeroare firme specializate în contrucția monumentelor funerare iar cele mai utilizate pietre pentru fabricarea acestora sunt marmura și granitul.

5 motive pentru a alege marmura pentru construcția unui monument funerar

 

Marmura este o rocă metamorfică și calcaroasă care se poate tăia ușor. În același timp este dură și prezintă numeroase nuanțe și texturi, ce conferă unui monument funerar un aspect unic. Nu în ultimul rând, marmura se poate întreține ușor. Iată câteva avantaje de a alege monumente funerare marmura:

  • Fiecare bloc de marmură destinat cioplirii este diferit, astfel încât monumentul funerar va fi unic.
  • Timpul de prelucrare al monumentului din marmură este redus, mulțumită ușurinței cu care poate fi cioplită.
  • Monumentele din marmură sunt accesibile ca preț.
  • Poți alege dintre mai multe tipuri de nuanțe și texturi.
  • Marmura românească de Rușchița este printre cele mai calitative din lume.

5 motive pentru a alege monumente funerare construite din granit

 

Granitul este o rocă de origine vulcanică, foarte dură, care prezintă culori și texturi extrem de variate. Iată care sunt principalele motive de a alege monumente funerare granit:

  • Este cea mai durabilă piatră utilizată la ora actuală pentru ridicarea monumentelor funerare.
  • Nu necesită îngrijire periodică și se întreține foarte ușor.
  • Prezintă o varietate mare de nuanțe și texturi.
  • Monumentele funerare din granit permit montarea decorațiunilor din bronz și gravarea prin sablare, aceste lucruri ducând la un rezultat deosebit.
  • Granitul se poate tăia ușor în forma dorită și rezistă foarte bine la temperaturi ridicate, neexistând riscul deteriorării gravurii sau culorii sale inițiale.

Cum se întrețin monumentele funerare din marmură și din granit?

 

Pentru curățarea monumentelor din marmură poți utiliza detergent special pentru marmură, care va fi aplicat conform indicațiilor, apă distilată și o perie din păr natural. Pentru curățarea monumentelor din granit poți utiliza apă distilată, un săpun / detergent neionic și un burete non-metalic. Dacă monumentul prezintă un grad ridicat de deteriorare, este recomandată apelarea la o firmă specializată.