2 întrebări la care să-ți răspunzi înainte de a cumpăra o combină frigorifică sau un frigider!

Cumpărarea unui frigider nou este o decizie importantă. Adesea, el este confundat cu o combină frigorifică, dar în realitate sunt două electrocasnice total diferite. Este adevărat că într-o bucătărie el este piesa centrală și poate avea o mare influență în design, dar funcționalitatea este cu mult mai importantă. Frigiderul este cel care îți menține toată mâncarea proaspătă, însă de cele mai multe ori nu dispune de suficient spațiu pentru congelare. Din acest motiv au apărut combinele frigorifice, dar ce să alegi mai exact?

Înainte de a lua o decizie, iată 3 întrebări la care să-ți răspunzi!

 

  • Împreună sau separat? 

 

Nu știi ce să alegi? Nu știi exact nici de ce ai nevoie? Este important să știi că există o diferență între combine frigorifice și frigidere. Mai exact, frigiderul are un congelator mai mic situat în partea de sus a aparatului, pe când combina frigorifică este un aparat electrocasnic care are congelatorul situat în partea de jos și ocupă aproximativ jumătate din spațiul de depozitare. 

Stabilește-ți nevoile și fă alegerea potrivită în funcție de aceste caracteristici. Ia în calcul și spațiul disponibil pe care îl ai în bucătărie, astfel încât să nu fie totul aglomerat, dar și bugetul. Dacă nu ești sigur cum trebuie să fie noul tău frigider, poți să îți ușurezi alegerea răspunzându-ți la următoarea întrebare: Câte alimente depozitezi de obicei în frigider? 

El trebuie să fie potrivit pentru stilul tău de viață sau pentru nevoile întregii familii. Dacă ești o persoană cu un job activ care nu are foarte mult timp la dispoziție să gătească, atunci un frigider este ideal, dar dacă ai o familie numeroasă sau pur și simplu îți place să gătești, atunci s-ar putea să ai nevoie de o combină frigorifică. Combina frigorifică a venit în ajutorul celor care foloseau separat frigiderul și lada frigorifică, eficientizând spațiul. Poți găsi un astfel de aparat electrocasnic pe Dexo.ro, un distribuitor cu un portofoliu extins de produse pentru cele mai importante branduri de pe piața românească.  

 

  • Combină frigorifică incorporabilă sau frigider la vedere?

 

Acest tip de alegere vine efectiv împreună cu decizia pe care vrei să o iei cu privire la designul bucătăriei tale. 

Spre exemplu, dacă vrei să îți refaci cu totul mobilierul de bucătărie, atunci caută o combină frigorifică incorporabilă sau un frigider incorporabil. Sau poate îți dorești o piesă centrală asortată cu celelalte aparate electrocasnice, ori un frigider cu aspect neutru.

În concluzie, frigiderele fac mult mai mult decât să îți mențină mâncarea proaspătă și este imperativ să înțelegi utilitatea și caracteristicile de care ai nevoie înainte de a lua o decizie. De asemenea, așa cum spune și un principiu asociat cu arhitectura și designul interior: forma (respectiv aspectul și dimensiunile unui frigider) urmează funcția! 

 

Sursa Foto: Pexels.com