3 aspecte care te vor ajuta in alegerea politei auto potrivite pentru tine

Cu atat de multe oferte pe piata, poate fi destul de greu sa alegi polita RCA potrivita pentru tine. Companiile de asigurari din Romania incearca sa raspunda cat mai multor nevoi specifice ale cumparatorilor, astfel ca, este usor sa te pierzi in detalii daca nu ai macar cateva lucruri de care sa „te agati”. Spre ce ar trebui, asadar, sa-ti indrepti atentia atunci cand ai in fata o oferta pentru o polita auto?

Iata 3 lucruri care te-ar putea ajuta sa alegi polita de asigurare RCA potrivita pentru tine!

Acorda atentie procesului de revendicare

Poate cel mai important aspect legat de alegerea unei polite de asigurare auto RCA este procesul de revendicare, tradus in „cat de repede obtii asistenta financiara dupa accident”. Tine cont de asta si alege asigurarea cu un proces de revendicare rapid si usor. Poate nu-ti dai seama pe moment, dar acest lucru te scapa de alte proceduri complicate prin care ar trebui sa treci pentru a-ti fi rezolvate problemele. Cu siguranta, nu ti le doresti in momentul in care esti implicat intr-un accident. 

Ia in calcul clauzele suplimentare 

Asigurarea auto RCA este asigurarea obligatorie prin lege pentru fiecare proprietar de autovehicul, si care acopera daunele aduse tertului. Mai exact, in caz de accident provocat din vina lui, asiguratul nu primeste compensatii pentru daunele aduse masinii. Pentru a rezolva acest inconvenient, unele companii de asigurari pun la dispozitia cumparatorului optiuni extra de acoperire, care pot fi achizitionate cu plata unei prime suplimentare. Poti intreba asiguratorul despre ele si, in caz ca sunt disponibile, sa le alegi pe cele care raspund nevoilor tale. Exista, de asemenea, CASCO, o asigurare facultativa, care acopera atat raspunderea terta parte, cat si daunele aduse masinii tale. 

 

Compara ofertele

 

Poate fi tentant atunci cand primesti o oferta cu un pret rezonabil sa spui „da, platesc” si de cele mai multe ori asta se si intampla, pana cand, complet neasteptat, dai peste aceeasi polita, dar la un pret mult mai bun. De ce sa nu previi acest lucru? Nu lasa totul pe ultima suta de metri si da-ti timp sa cauti, sa consulti, sa ceri pareri si sa compari oferte. Este cu atat mai important cu cat, in ultima perioada, preturile asigurarilor au explodat. Bate la usa mai multor companii de asigurari, ia o foaie si un creion, fa o lista cu „bile albe” si bile „negre” si, in final, du-te acolo unde primesti mai multe bile albe. Sau, mai simplu, verifica pretul asigurarii auto online, la un click distanta, pe asiguraricontactless.ro. Calculatorul iti va returna automat si gratuit cele mai avantajoase oferte RCA de pe piata, iar tu ai 90 de secunde timp sa inchei una. 

Desi pare un lucru banal, sa inchei un contract pentru o polita de asigurare auto poate fi derutant si obositor uneori. Tine cont, asadar, ca data viitoare sa oferi o mai mare atentie aspectelor mentionate mai sus si sa arunci un ochi si peste noile tarife RCA de referinta din 2022, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Te vor ajuta sa faci alegerea cea mai buna pentru tine!

Sursa foto: shutterstock.com