Team building la munte: 5 idei de locuri frumoase în România

Managementul resurselor umane este o prioritate pentru orice companie, iar în condițiile muncii de acasă devine tot mai dificilă păstrarea spiritului de echipă. Pentru un climat profesional benefic, este recomandată organizarea unor team building-uri în locuri pitorești. Iată câteva idei de locații montane, ideale pentru întâlniri între colegi:

Transilvania

Zona Transilvaniei este foarte căutată pentru team building-uri la munte. Sunt disponibile opțiuni de cazare premium în hoteluri de patru și cinci stele, la vile cochete, pensiuni de trei și patru margarete sau în castele medievale cu atmosferă deosebită.

Locațiile recomandate au săli de conferințe și pun la dispoziția participanților toate facilitățile pentru organizarea de cursuri, seminarii și întâlniri profesionale. Activitățile recreative sunt diverse: parcuri de aventură, sporturi montane, pescuit, bird watching, călărie, trekking, obiceiuri populare, ateliere de artizanat și meșteșuguri, vizite la muzee și rezervații naturale. 

Maramureș

O altă zonă montană recomandată pentru team building este Maramureșul, regiunea cu oferte turistice rurale și posibilități de cazare în case tradiționale. Grupurile de colegi pot să experimenteze viața la țară și să consolideze spiritul de echipă muncind împreună la ferme agricole sau în livezi. Se vor relaxa în natură și vor petrece momente agreabile plimbându-se cu mocănița sau vizitând bisericile de lemn din zonă, faimoase în toată lumea.

Bucovina

Obcinele bucovinene, cu dealurile lor domoale și pădurile dese sunt o destinație perfectă pentru întâlniri cu colegii. Vizitele la mănăstiri, sporturile de iarnă, ospețele cu bucate moldovenești și gazdele primitoare sunt argumente în plus pentru alegerea unor hoteluri și pensiuni în această zonă pitorească a țării.

Munții Apuseni

Pentru team building-uri active, stațiunile și satele din Munții Apuseni reprezintă cea mai bună alegere. Se pot organiza zile de rafting, drumeții alpine, ascaladă, echitație, ciclism montan, paintball, tiroliană sau parapantă. Vor fi weekenduri pline de adrenalină, care vor consolida spiritul de echipă și leadershipul la nivelul organizației.

Transfăgărășan și Transalpina 

Situate în centrul țării, cele două trasee montane celebre Transfăgărășan și Transalpina sunt destinații ideale pentru team building: atât ca itinerarii ce traversează Carpații, cât și ca locuri de ședere la cabane, pensiuni și vile. Peisajele sunt spectaculoase, iar excursiile la peșteri, lacuri, mănăstiri și cetăți completează un program divers, potrivit pentru angajații companiilor din diferite domenii de activitate.

Organizatorii de team building-uri au la dispoziție cazări de lux în România din care pot alege destinațiile montane favorite, astfel încât să le ofere colegilor ocazia unor întâlniri reușite, cu relaxare, voie bună și spirit de echipă.