Cum să îți găsești calea

Pe cât de cuprinzătoare și largă este această sintagmă, pe atât de greu de înțeles este pentru majoritatea tinerilor. Care este calea cea dreaptă? Care este drumul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl urmeze? Întrebări foarte bune la care nu poți răspunde decât după ce ai petrecut deja ceva ani din viață și ai ajuns în pragul în care această întrebare vine de la sine. Care este drumul tău? Iată câteva sfaturi care s-ar putea să te ajute.

Cunoaște-te pe tine

Dacă ar fi să îi recomanzi cuiva să își aleagă un drum în viață, acesta ar fi plin de suișuri și coborâșuri și probabil ai reuși foarte bine să încadrezi orice cunoscut pe o anumită cărare. Acest lucru se datorează cunoașterii și pentru că insinuezi ce s-ar putea potrivi persoanei de lângă tine. La fel trebuie să faci și în ceea ce privește propria persoană. Trebuie să te cunoști cât mai bine, să știi ce lucruri iubești să faci și care sunt acțiunile unde te poți concentra cel mai bine pentru tot restul vieții.

Cu cât vei găsi un lucru care îți face plăcere să îl faci non-stop, cu atât va trebui să urmezi acel drum pentru un timp cât mai lung. Încearcă să îți dai seama care sunt lucrurile care te inspiră și care sunt rezultatele supreme pe care îți vei dori să le ai în această viață.

Jurnalul Fericirii – Nicolae Steinhardt

Un alt lucru important pe care îl poți face pentru a realiza care este drumul de urmat este să îți forțezi spiritul să îți ofere răspunsul. Pentru a face asta, avem o lectură pe care vrem să ți-o recomandăm. Jurnalul fericirii scrisă de Nicolae Steinhardt este o operă de artă văzută așa prin ochii unei întregi comunități de cititori. Acest lucru se datorează și modului în care opera a reușit să ajungă la cei care erau destinați să o citească.

Deși ea a fost scrisă cu mult timp înainte de a fi publicată, opera a trecut prin foarte multe interdicții comuniste și a fost prelucrată destul de mult încât să ne putem întreba dacă chiar acele cuvinte sunt 100% cele scrise de Nicolae Steinhardt. În orice caz, cartea a schimbat vieți și a făcut oameni să realizeze dacă drumul pe care l-au ales în viață a fost cu adevărat cel corect. Cartea vorbește despre timpul pe care autorul l-a petrecut în închisoare, dar și despre cum a ales să urmeze drumul credinței într-un context comunist.

Încearcă lucruri noi

Nu poți știi care este cel mai potrivit lucru pentru tine și ce cale ar trebui să urmezi dacă nu încerci mai multe lucruri înainte de a lua o hotărâre care cu siguranță va veni extrem de natural. Să încerci lucruri noi nu înseamnă că trebuie să te dedici 100% unui scop pentru a risca ani de zile și apoi să nu găsești totuși ceva palpabil pentru tine. Înseamnă să faci pași mici în direcții diferite pentru a vedea ce simți față de ramuri diferite ale vieții.

Dacă nu ai încercat niciodată un domeniu sau un hobby artistic, poate că ar fi cazul să încerci ceva de genul ăsta

Nici nu trebuie să fii mereu pe grabă ci doar să continui să faci lucruri pentru care ai o afinitate aparte. Sigur vei găsi și un drum potrivit pentru tine.