3 motive pentru a purta bocanci de protectie

Bocancii de protectie, asa cum sunt si cei de aici https://www.topprotectie.ro/catalog/bocanci-de-protectie-650286, au mai multe roluri in functie de tipul de munca pe care o prestezi si de zona in care lucrezi. Astfel bocancii din agricultura si constructii sunt diferiti de cei pentru logistica, transporturi dar totodata exista modele multi activitate astfel ca normele tehnice, standardele, calitatile materialelor sa  asigure puratarea atat pentru persoanele care lucreaza in domeniul drumurilor publice sau productie, servicii, amenajari dar chiar sii salvare, interventie, politie. Reiese ca va trebui sa selectezi incaltaminte de protectie cu aplicare foarte preciza sau cu utilizare cu spectru larg.

Protectie contra pericolelor electrice

Electricitatea are mai multe riscuri la orice loc de munca. Muncitorii se pot confrunta cu socuri electrice potentiale sau pot sa inmagazineze electricitate statica, ceea ce poate sa duca la scantei in unele medii de lucru. Pentru acestea sunt definite caracteristicile: antistatic, electrostatic (ESD) si electro izolator. Pentru a reduce sansele unui accident electric, poti purta pantofi care sa nu conduca electricitatea iar astfel de talpa au majoritatea incaltamintei atat cele din cauciuc cat si din PU. Cele electroizolatoare au combinat atat talpa cat si fetele si piele pentru a asigura un nivel ridicat impotriva electrocutarii. In locatiile in care acumularea de curent static pe corp reprezinta un pericol, poate fi folosita incaltaminte antistatica pentru protectie. Toate aceste optiuni reduc cantitatea de curent static care se poate acumula pe corp, prevenind scanteile de electricitate statica. Iar in anumite cazuri avem nevoie ca incaltamintea sa asigure o descarcare electrosatica pentru a nu deteriora componentele electronice cu care lucreaza muncitorii.

Cu incaltamintea potrivita pot fi prevenite alunecarile

Alunecarile pot aparea la orice loc de munca si pot duce la accidente grave uneori. Cele mai multe firme iau masuri cum ar fi punerea in aplicare a unei conduite in ceea ce priveste curatenia, astfel incat pe podele sa nu existe fluide sau alte materiale care sa genereze alunecarea. Un alt mod de a preveni aceste accidente este instalarea de benzi antiderapante. Cea mai buna varianta este utilizarea mai multor masuri de protectie atfel ca impreuna cu bocanci adecvati care vor oferi protectie SRC SRA SRB contra alunecarilor accidentale vom scadea riscul la minim.

Incaltamintea cu profil de aderenta potrivi poate sa ajute la prevenirea accidentelor prin cadere atat la sol cat si la acoperisuri, constructii hale sau alpinism utilitar unde angajatul se deplaseaza pe suprafete alunecoase. Totodata, pot fi prevenite si cazaturile pe scari, care sunt frecvente in momentul in care oamenii nu poarta pantofi cu o banda de rulare adecvata. Incaltamintea care se va potrivi foarte bine si care ofera confort poate sa imbunatateasca si echilibrul, ajutand la prevenirea accidentelor.

Cu incaltamintea potrivita este prevenita oboseala

Pentru persoanele care stau mereu pe suprafete de lucru dure, cum ar fi betonul sau cimentul, oboseala reprezinta o problema ce trebuie luata in calcul. Muschii din zona picioarelor si muschii de pe spate sau de pe alte parti ale corpului pot obosi, situatia putandu-se agrava in momentul in care angajatii nu utilizeaza incaltamintea potrivita.