3 sfaturi de care să ții cont când faci cumpărături online

Din confortul casei tale, cu ușurință și într-un timp scurt, poți comanda orice produs îți dorești din magazinele online. Coletul ajunge, de cele mai multe ori, rapid la adresa ta. Pentru a face o achiziție reușită și sigură, iată 3 sfaturi de care să ții cont când faci cumpărături online.

1. Alege magazine online de încredere

Ai la dispoziție mai multe modalități de a afla dacă un magazin online este de încredere: are un site aerisit și ușor de folosit, cu informații despre companie, fără greșeli gramaticale; este recomandat de apropiați sau de persoane cu expertiză; are o prezență bună pe rețelele de socializare; ești mulțumit de o achiziție anterioară etc.

Dacă site-ul comercializează produse de la branduri renumite, te poți asigura că sunt autentice. Spre exemplu, vrei să plasezi o comandă din gama de ochelari de soare Tom Ford. Cum știi dacă rama este originală sau fake? Costul mult prea mic și lipsa detaliilor pot fi două semne că perechea este contrafăcută: litera „O” trebuie să fie rotundă, nu ușor alungită, iar toate ramele sunt realizate în Italia – pe brațul drept al cadrului este inscripționat „Made in Italy”, iar pe cel stâng poți vedea seria.

2. Compară produsele din diferite magazine online

Înainte de a comanda un produs online, verifică recenziile și compară ofertele altor site-uri. Dacă ochelarii de soare pe care ți-i dorești, de pildă, au un preț care pare prea bun, este posibil să ai de-a face cu o pereche fake. Dacă sunt diferențe de cost mari față de site-ul oficial al brandului sau al altor magazine online de încredere care comercializează același model, îți recomandăm să nu plasezi comanda. 

De asemenea, odată ce ai identificat magazinele online sigure, compară gamele de produse asemănătoare și optează pentru cea mai bună ofertă pentru nevoile tale. În plus, fiecare site poate avea beneficii diferite: reduceri, lichidări de stoc, transport gratuit la orice comandă sau peste o anumită sumă, consultații gratuite ș.a.

3. Asigură-te că metoda de plată este sigură

Dacă optezi pentru plata cu cardul, asigură-te că sistemul este sigur. Nu oferi datele personale sau ale cardului de credit printr-un mesaj privat sau printr-un email. Citește informațiile de pe site cu referire la confidențialitate și protejarea datelor, precum și la politica de retur. În caz că există o problemă cu produsele achiziționate sau comanda nu ajunge la tine, ar trebui să existe o modalitate simplă de recuperare a banilor.

Navighează cu atenție pe site-uri și parcurge cu băgare de seamă fiecare etapă din procesul de comandare a produselor. Nu uita: alege întotdeauna magazine online de încredere, apreciate și recomandate de utilizatori.