4 joburi care vor fi la mare cautare in 2022! Tu pe care il alegi?

 

In ultimii ani, majoritatea locurilor de munca si pozitiilor din cadrul companiilor au migrat catre mediul online sau, cel putin, au incercat sa o faca. De asemenea, inca exista o cerere mare de personal care sa se ocupe de tot ce inseamna domeniul digital, dar, mai ales, marketing digital. Pentru ca majoritatea business-urilor au acum cel putin o pagina web, concurenta a devenit inspaimantatoare pentru afacerile mici si medii, iar cresterea in popularitate a inceput sa fie o prioritate. De aceea, majoritatea locurilor de munca la mare cautare vor fi cele din acest domeniu. 

Iata care sunt cele mai cautate joburi in 2022

1. Graphic Designer 

Orice site are nevoie de o imagine si o identitate proprie, pentru a se diferentia cat mai bine de concurenta in fata clientilor. Daca esti o persoana cu un bun simt artistic si te-a pasionat mereu aceasta industrie, un astfel de job iti va pune creativitatea pe primul loc. Ai posibilitatea de a crea logo-uri, carti de vizita, materiale promotionale, semnaturi de email, dar nu numai. Poti face grafica pentru web care include: bannere, un cover pentru retelele sociale care sa promoveze serviciile sau produsele clientilor si multe altele, ai sansa de a crea grafica pentru printuri, materiale video si multe altele. 

2. Specialist SEO

Poate unele dintre cele mai cautate joburi in acest moment este cele in serviciile de promovare SEO, cea mai mare cautare fiind in Bucuresti. Responsabilitatile pot fi destul de multe, insa alaturi de o echipa profesionista, vei simti ca dai randament. O persoana care lucreaza in acest domeniu se poate ocupa de optimizarea site-ului clientilor pentru cresterea traficului in mod organic si a pozitiilor in rezultatele motoarelor de cautare. De asemenea, modificarea arhitecturii site-ului, imbunatatirea user experience-ului, viteza de incarcare a paginilor web si multe alte lucruri se pot numara printre obiectivele tale. Toate aceste lucruri sunt esentiale pentru ca un business sa capete identitate si ca vizibilitatea lui in mediul online sa fie din ce in ce mai proeminenta. 

3. Copywriter/Content writer

Daca ti-a placut intotdeauna sa scrii, esti o persoana originala si te pasioneaza mediul online, atunci acest loc de munca este perfect pentru tine. Un copywriter foloseste, pe langa creativitate, cuvintele cheie reprezentative pentru optimizarea continutului unei pagini web. Amplasarea acestora trebuie implementata inteligent si nativ, pentru ca site-ul clientului pentru care vei scrie sa creasca organic. Inovarea si modelarea continutului va creste rata de conversie si va atrage vizitatori relevanti. Practic, vei avea ocazia sa redactezi materiale pentru o multime de domenii de activitate, in functie de serviciile sau produsele pe care clientul le comercializeaza. Este un job care nu te va plictisi niciodata!

4. Social Media Specialist

In cazul in care stai mereu pe retelele de socializare si esti o persoana activa in mediul online, acest job ti se va potrivi de minune. Poti interactiona cu urmaritorii, posta cele mai interesante poze, clipuri video, poti raspunde la comentarii si multe altele. Toate pentru a creste numarul de vizitatori si a-i transforma in clienti fideli. 

Asadar, daca iti doresti un loc de munca stabil, unde ai ocazia sa cresti si sa iti dezvolti cariera, ia in considerare joburile de mai sus!

Sursa foto: Unsplash.com