Urmând doar câteva reguli simple, femeile de afaceri pot face trecerea de la o vestimentație elegantă și sobră, la una stilată și comodă

 

Chiar dacă pentru tine cariera se află pe primul plan, o femeie de afaceri nu trebuie să uite de ea, de stilul ei și de modul în care alege să se simtă și să se îmbrace în fiecare zi la birou. Te-ai gândit că poți purta absolut orice îți dorești, astfel încât să arăți și bine, dar să te simți și comod în hainele alese?

Spune adio fustelor conice, pantofilor cu tocuri înalte și îmbrățișează orice stil vestimentar care știi că te reprezintă. Împreună cu accesoriile colorate, pantofii calitativi de la Reverse, chiar și cu costumele inedite, vei reuși să îți creezi ținute potrivite pentru birou, care să-ți aducă bucurie și confort.

3 idei care te vor inspira în materie vestimentară

 

  • Alege să porți un costum diferit, din două piese

 

Toată lumea cunoaște deux piece-urile formate din sacou și fustă, în mii de culori, pattern-uri și combinații de materiale. Însă, pentru puțină originalitate, alege un costum format din pantaloni și sacou. Pantalonii pot fi tip țigaretă, chiar și evazați sau tip palazzo. Pe lângă faptul că, aleși conform dimensiunilor tale, îți vor accentua partea de jos a corpului și îți vor oferi multă comoditate, un astfel de costum este extrem de elegant și potrivit pentru o femeie de afaceri.

 

  • Poartă doar încălțăminte de calitate

 

Atunci când vine vorba despre încălțăminte, toată lumea asociază mediul business cu femeile care poartă tocuri. Într-adevăr, acestea sunt tare chic și îți oferă o anumită prestanță, însă, nu în fiecare zi ești dispusă să porți tocuri și, în plus, ele nu îți oferă o prea mare libertate de mișcare. O alternativă ar fi să începi să porți o pereche de mocasini din piele pentru femei, astfel încât să îți faci o idee asupra calității lor, a versatilității, precum și a modului în care te simți purtându-i.

 

  • Alege culoarea în detrimentul neutrului

 

Femeile de afaceri tind întotdeauna să se îmbrace în culori cât mai neutre, care să nu atragă atenția și care să denote eleganță. Însă ce ar fi dacă ai începe să introduci în garderoba ta accesorii sau obiecte vestimentare mai colorate, pe care, ulterior, să îți faci curaj și să le porți la birou? Diverse obiecte de accent – o eșarfă, o curea, o beretă, o geantă de laptop – te pot scoate din anonimat. În plus, vei vedea că sentimentul de comoditate nu vine doar din starea pe care ți-o creează un anumit obiect vestimentar, ci și prin sentimentele pe care le-ai față de anumite produse.

În concluzie, indiferent de poziția pe care o ai la locul de muncă, este important să îți găsești look-ul și atitudinea potrivită, care să te definească și care să te facă să simți că îți oferă acel sentiment de comoditate și libertate de mișcare. Imaginea ta este extrem de importantă, mai ales dacă ai o poziție înaltă la birou, însă, chiar și așa, nu lăsa normele societății să-ți impună un standard vestimentar, ci creează-l pe al tău începând chiar din acest moment.

Sursă foto: Freepik.com