4 metode de relaxare după o zi la birou

Viața oamenilor de astăzi este una extrem de trepidantă și de stresantă. După o zi obositoare la locul de muncă, cele câteva ore libere rămase sunt singura ta șansă de a te detașa complet de stresul cotidian. Din acest motiv, relaxarea este binevenită și încarcă bateriile tuturor pentru o nouă zi de muncă. Iată câteva metode de relaxare după o zi agitată.

Sportul

Este normal ca după 8 ore de muncă și stat pe scaun să simți că ți-au amorțit mușchii. Pentru a îmbunătăți starea de spirit, este important să faci mișcare. Sportul a început să fie văzut din ce în ce mai mult ca o metodă perfectă de relaxare, iar oamenii folosesc parcurile, străduțele dintre blocuri și sălile de fitness pentru a schimba atmosfera. Presiunea timpului îi face pe locuitorii Bucureștiului să renunțe la alte activități după terminarea programului de muncă. O treime dintre oamenii care lucrează la birouri, au locul de muncă în zona de nord a orașului. Pentru ei o variantă la îndemnână poate fi mersul la o sală de fitness în Aviației. Sportul te va ajuta să te eliberezi de tensiune și să dormi mult mai bine.

Muzica

Muzica joacă un rol foarte important în viața noastră. Ea are darul de a ne liniști mintea și trupul. Muzica ajută și la creșterea imunității. Când o ascultăm, nivelul de serotonină, substanță cu efect antidepresiv, crește. În plus, este dovedit că ascultarea muzicii ajută la ridicarea nivelului de endorfine (hormonul fericirii) din creier. Așadar, un pic de muzică nu strică niciodată.

Băile relaxante

Nimic nu poate fi mai plăcut decât să stai câteva ore în cadă și să te detașezi de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. O baie cu apă caldă după o zi obositoare poate fi minunată. Poți apela la aromaterapie prin folosirea uleiurilor esențiale care sunt cunoscute pentru efectul lor relaxant precum lavanda, portocala sau roinița. O baie lungă și fierbinte topește efectiv stresul, mai ales dacă este accesorizată cu lumânări parfumate, o lumină difuză și cu muzica preferată. 

Cititul

Cititul te relaxează la fel de mult ca o vacanță și este un exercițiu minunat pentru creier. Din cauza stresului și a vieții agitate, am ajuns în punctul în care trebuie să plecăm de acasă ca să ne restabilim echilibrul interior și să devenim relaxați și bine dispuși. Dar creierul uman face ceva asemanator atunci când citim. S-a demonstrat că cititul aduce creierul intr-o stare plăcută, similară cu cea de transă, la fel ca meditația, și că are aceleași beneficii asupra sănătății precum relaxarea profundă și calmul interior. Câteodată pare un lux să ai timp să citești, însă, pe termen lung, este un avantaj pentru cei care doresc să își extindă universul și să se simtă bine cu ei înșiși.

Pentru ca aceste tehnici de relaxare să aibă efectele dorite, este important să adopți în rutina de zi cu zi obiceiuri care te vor ajuta să scapi de stres. Poți asocia aceste metode și cu alte practici cum ar fi gândirea pozitivă.