Reguli de etichetă pentru doamne – 3 situaţii în care poţi purta ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu nu doar elegant, ci si util, pentru a-ţi proteja ochii de lumina soarelui. Mai mult, ochelarii de soare pentru sexul frumos nu doar reflectă personalitatea celei care-i poartă, ci şi previn apariţia ridurilor, deoarece fără ei ai tendinţa să stai încruntată.

Totuşi, trebuie să ştii că regulile de etichetă se aplică şi în cazul ochelarilor de soare. Există momente când este potrivit să porţi ochelari de soare, dar şi situaţii în care politicos este să renunţi la ei.

Iată 3 situaţii în care poţi purta linistită ochelari de soare:

1. Când soarele este puternic

Dincolo de a fi doar la modă, medicii oftalmologi recomandă să porţi ochelarii de soare ca să îţi protejezi ochii. Aşa că poartă-i de fiecare dată când razele soarelui te deranjează.

Este indicat să îi porţi şi iarna, deoarece radiațiile UV au un efect chiar mai agresiv din noiembrie și până în martie.

2. La plajă

La mare este locul ideal de a purta ochelarii tăi de soare preferaţi. Atenţie, însă! Poartă ochelarii doar pe plajă, nu intra cu ei în apă. Chiar dacă nu înoți, se vor stropi cu apă sărată şi se va murdări lentila.

3. Când conduci

E bine să știi că la volan este indicat să porți ochelari de soare cu lentile maro, bronz sau cupru. Aceste culori vor absorbi lumina albastră și te vor ajuta sa vezi mai uşor stopurile maşinilor.

Ochelari de soare în tendinţe, dar şi ideali pentru condus găseşti pe site-ul lentiamo.ro.

Atentie, însă! Există anumite situaţii în care NU este politicos să porţi ochelari de soare. Iată-le pe cele mai importante 3 dintre ele:

1. Într-o conversație

Contactul vizual este esențial în comunicare. Este stânjenitor pentru interlocutor să nu-ți poată vedea privirea și totodată transmite că ai avea ceva de ascuns.

2. Când intri într-o încăpere

Nu este politicos să păstrezi ochelarii de soare când intri într-o încăpere, cu excepția cazului în care ai o problemă medicală. Scoate ochelarii şi pune-i în suportul lor, niciodată pe cap.

3. La un eveniment formal

Nu se poartă ochelari de soare la o nuntă sau la alte evenimente formale. Mai mult, nu se fac fotografii într-un cadru formal purtând ochelari de soare.