4 motive pentru care merită să investești în piese vestimentare de calitate

O bună parte din bugetul nostru merge către achiziționarea hainelor și accesoriilor pe care ni le dorim. Știm, însă, să facem cele mai bune investiții în garderobă? Specialiștii susțin că o afacere bună este reprezentată de cumpărarea unor piese vestimentare de bună calitate și oferă o serie de argumente care susțin această afirmație. 

Hainele calitative sunt o investiție pe termen lung 

Privește-ți colecția personală de haine ca pe o investiție și gândește-te la acest aspect când trebuie să plătești un cost mai ridicat pentru un anumit articol. Practic, vei economi astfel bani, iar, pe termen lung, investiția se va dovedi rentabilă. Probabil ai auzit până acum de sintagma ”cost per purtare”. Ei bine, acesta reprezintă, de fapt, raportul dintre prețul unei piese de îmbrăcăminte raportat la numărul de purtări. Practic, pentru o pereche de adidași Nike la preț avantajos pentru care ai plătit 300 de RON și pe care i-ai îmbrăcat de aproximativ 150 de ori, costul per purtare este de 2 RON. Un deal rentabil, nu-i așa?

Beneficiezi de garanția producătorului 

Cele mai multe dintre mărcile de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii oferă o perioadă de câțiva ani de garanție sau chiar garanție pe viață (cum este cazul brandurilor de jachete și geci de munte) pentru produsele pe care le oferă spre vânzare. Așadar, atunci când plătești mai mult pentru o haină de calitate ai certitudinea că, indiferent de defectele sau uzura care apar de-a lungul timpului, vei beneficia de reparația sau înlocuirea produsului respectiv, conform termenilor și condițiilor din certificatul de garanție. 

Hainele de calitate reprezintă un atu estetic (și nu numai)

Oriunde ai merge, purtând haine de calitate vei adopta o atitudine mai încrezătoare în propria persoană. Când știi că piesele vestimentare pe care le îmbraci sunt bine realizate, te avantajează și îți oferă confortul dorit, vei resimți un boost estetic al ținutei tale. Nu mai este un secret faptul că atunci când suntem bine îmbrăcați starea noastră de spirit este influențată pozitiv. 

Poți recupera costul investiției în îmbrăcămintea calitativă 

Stilul nostru vestimentar evoluează, corpul nostru se schimbă, de aceea trebuie să iei în calcul și posibilitatea de a-ți recupera costul investiției atunci când cumperi un anumit produs vestimentar. Îmbrăcămintea de calitate au o valoare de revânzare foarte bună, tocmai pentru că își păstrează rezistența în timp. O sesiune de ”shop my closet” poate fi o metodă foartă bună de a aduna banii necesari pentru a-ți reîntregi garderoba cu noi item-uri. 

Hainele de calitate reprezintă cu adevărat o investiție a căror beneficii sunt ușor de observat chiar și pe termen lung. Îmbrăcămintea realizată corect, din materiale calitative ne determină să fim mai încrezători și să ne simțim mai bine în propria piele.