4 reguli de aur pentru o ținută cu stil

Unul dintre cele mai importante avantaje vestimentare, de care ne bucurăm astăzi din plin, este flexibilitatea. Flexibilitatea însoțită, firește, de libertatea de a ne exprima felul de a fi inclusiv prin hainele pe care alegem să le purtăm. Fiecare stil, indiferent că vorbim despre cel office, despre cel casual sau chiar despre cel nonconformist, oferă, încă de la prima vedere, câteva indicii despre personalitate.

Cu toate acestea, există un set de reguli de aur de care fiecare dintre noi ar trebui să țină cont, indiferent de stilul său vestimentar sau de felul său de a fi. Este vorba despre 4 principii universale, care – nu-ți face griji! -, nu te vor îngrădi din vreun fel. 

Găsește-ți stilul 

Înainte de orice altceva, este esențial să descoperi cine ești – inclusiv din punct de vedere vestimentar. Cu alte cuvinte, încearcă să-ți găsești stilul și, astfel, să te orientezi către acele piese care te avantajează, în care te simți confortabil și care, mai ales, sunt în armonie cu felul tău de a fi. Poate că admiri, uneori, ținutele office din diverse reviste, însă, de-a lungul timpului, ai constatat că nu te simți tocmai în largul tău în așa-numitelele outfituri la patru ace. Este perfect în regulă: faptul că suntem diferite, că avem preferințe diferite ne face speciale.

Alege piese de calitate

După ce ai experimentat și, în sfârșit, ai înțeles care îți este stilul, începe să gândești și să-ți construiești garderoba pe termen lung. Altfel spus, investește în articole vestimentare versatile, ușor de integrat în multe ținute, pe care știi că le vei purta frecvent. Într-adevăr, calitatea costă, dar, până la urmă, alcătuindu-ți o garderobă care te reprezintă, vei purta piesele cumpărate ani buni, deci costul per purtare va fi justificat.

More is less 

Dacă stilul tău este minimalist, cu siguranță că înțelegi perfect la ce ne referim. Și nu, asta nu înseamnă că fiecare dintre noi ar trebui să poarte piese basic, simple, monocrome. Dacă iubești imprimeurile viu colorate și îți place să faci tot felul de experimente vestimentare, te felicităm pentru curaj și originalitate. Nu uita, însă, că echilibrul este unul dintre secretele oricărei ținute reușite. În lipsa lui, există riscul să creezi outfituri fie prea încărcate, fie prea țipătoare, fie pur și simplu exagerate. Așadar, recomandarea noastră este să îți compui outfiturile în jurul unei piese centrale, fie ea extravagantă sau ușor de remarcat. Acest principiu rămâne valabil și în cazul paletei cromatice pe care o alegi, și în cazul numărului de accesorii. Cu puțină atenție, poți fi îndrăzneață și cumpătată în același timp.

Acordă atenție detaliilor

Se spune că detaliile fac marile diferențe – afirmație cu care noi suntem întru totul de acord. În acest sens, îți sugerăm să acorzi atenție maximă tuturor acelor detalii care fie pot completa cu brio ținuta, fie o pot compromite. Printre altele, alege accesorii care se asortează cu restul outfitului, optează pentru încălțăminte de calitate, asigură-te că ai părul proaspăt spălat și aranjat, iar manichiura și pedichiura – impecabile. Astfel de detalii pot spune o mulțime de lucruri despre tine celor cu care vei interacționa, dar, cel mai important, îți dau ție înseți o stare de bine.

Pe lângă aceste principii de aur, de care îți recomandăm să ții cont în orice împrejurare, te invităm să descoperi și alte 10 reguli pe care o femeie stilată le respectă.